Svako može da skuva špagete, ali to generalno ljudi rade na dva načina: stave ih u hladnu vodu pa kuvaju ili čekaju da voda proključa, a onda dodaju testeninu. Šta je bolje?
Mnogi kažu da je svejedno na koji od ova dva načina kuvate testeninu. Jedina razlika je, tvrde, u vremenu - oni kažu da će se špagete brže skuvati ako ih stavite u hladnu vodu.Povezane vesti
Drugi negoduju i tvrde da se tako postiže jedino da se testenina zalepi za dno posude u kojoj se kuva.
Cela ova debata u vezi sa tim kako je bolje spremati ih, započela je na Redditu.
Jedan korisnik te mreže koji tvrdi da je spremao testeninu u italijanskim restoranima, kaže da je probao oba metoda i da ne vidi nikakvu razliku.
Onda se javio još neko od kuvara i tvrdi da kada se testenina doda u hladnu vodu, skrob se ranije oslobađa, zbog čega testenina bude gnjecava. "Ipak, mislim da većina ljudi ni ne primeti razliku".
Nama se čini da su se previše zaneli u ovoj diskusiji i da, na kraju krajeva, način na koji kuvate testeninu nema nikakvog uticaja na ukus, već je stvar navike.