• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stavljate ih u hladnu ili ključalu vodu?

Autor mondo.rs

Svako može da skuva špagete, ali to generalno ljudi rade na dva načina: stave ih u hladnu vodu pa kuvaju ili čekaju da voda proključa, a onda dodaju testeninu. Šta je bolje?

  Mnogi kažu da je svejedno na koji od ova dva načina kuvate testeninu. Jedina razlika je, tvrde, u vremenu - oni kažu da će se špagete brže skuvati ako ih stavite u hladnu vodu.Povezane vesti

Drugi negoduju i tvrde da se tako postiže jedino da se testenina zalepi za dno posude u kojoj se kuva.

Cela ova debata u vezi sa tim kako je bolje spremati ih, započela je na Redditu.

Jedan korisnik te mreže koji tvrdi da je spremao testeninu u italijanskim restoranima, kaže da je probao oba metoda i da ne vidi nikakvu razliku.

Onda se javio još neko od kuvara i tvrdi da kada se testenina doda u hladnu vodu, skrob se ranije oslobađa, zbog čega testenina bude gnjecava. "Ipak, mislim da većina ljudi ni ne primeti razliku".

Nama se čini da su se previše zaneli u ovoj diskusiji i da, na kraju krajeva, način na koji kuvate testeninu nema nikakvog uticaja na ukus, već je stvar navike.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop