• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodajte samo jedan sastojak u kafu i zaštitite se od bolesti: Podiže imunitet i jača organizam, a ima ukus čokolade!

Autor Mondo/Novosti Magazin

Možete li da pogodite o čemu je riječ?

 Dodajte samo jedan sastojak u kafu i zaštitite se od bolesti: Podiže imunitet i jača organizam, a ima ukus čokolade! Izvor: Guliver/Getty Images/gpointstudio

Kakao nastaje iz biljke kakaovac, to je tropsko drvo koje pripada porodici sljezova. U Evropu ga je donio Kristofer Kolumbo sa svojih moreplovačkih avantura po tek otkrivenoj Americi.

Tadašnji narodi su pravili specifično piće od kakaa, slično današnjim likerima.

Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice, popijte ga umjesto kafe ili ga dodajte u kafu!

Kakao u svom izvornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutru posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutru konzumiramo.

Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantima, vlaknima, magnezijumom, bakrom, fosforom, gvožđem i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova.

Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodate šećere kako bi bio najzdravija opcija za vas.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop