• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suvo voće koje je najbolje da jedete zimi: Preporučuje se za bolje varenje i jačanje imuniteta

Autor Dušan Volaš

Ovo suvo voće se preporučuje zimi za bolje varenje i bolji imunitet.

 Suvo voće koje je se preporučuje zimi za bolje varenje i bolji imunitet Izvor: Shutterstock

Zimi treba da povedemo računa o zdravlju i imunitetu. Stručnjaci poručuju da je najbolje da se fokusiramo na prirodne namirnice, koje mogu očuvati naše zdravlje u hladnim danima.

Ništa se ne može porediti sa sušenim voćem kada je u pitanju održavanje zdravlja i kontrola težine tokom zime i praznične sezone. Stručnjaci preporučuju koje suvo voće je najbolje da jedete zimi. Otkrijte i njihove prednosti.

Suvo grožđe

Suvo grožđe su u suštini sušene semenke grožđa i unose prirodno sladak ukus u vašu ishranu. Suvo grožđe bogato je gvožđem, što pomaže u prevenciji anemije. Sadržaj vlakana takođe pomaže kod varenja i održava sitost.

Suve urme

Urme su sladak i hranljiv dodatak vašoj ishrani. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, čime pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi i kontroli težine. Urme su bogate kalcijumom i kalijumom, podržavaju zdravlje kostiju i funkciju mišića.

Suve šljive

Suve šljive poznate su po tome što podržavaju zdravlje probave . One su prirodni laksativ, korisni u prevenciji zatvora, što je prilično čest problem tokom zimskih mjeseci. Bogate su antioksidansima, koji se bore protiv upale i doprinose opštem blagostanju.

Suve kajsije

Uz svaki zalogaj daje energičan slatki voćni ukus. Suve kajsije su plodan izvor vitamina A i C koji jačaju imunitet, što je suštinski faktor tokom zimske sezone. Ovi vitamini su dobri za zdravlje kože i vida. Evo zašto su sušene kajsije odličan dodatak vašoj ishrani.

Uključivanje ovih suvih poslastica u svoje obroke tokom praznične sezone je mudar izbor ne samo za zdravlje, već i za celokupno uživanje u ovo doba godine.

Dajte sebi prirodan izvor energije, posebno važan u hladnoj sezoni kada nam je potreban višak energije. Pored toga, oni su od pomoći u borbi protiv stanja uobičajenih zimi, kao što su anemija i zatvor, zahvaljujući svom sadržaju gvožđa i vlakana.

(Sensa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop