• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isprobajte "The Vanished Soul", horor igru autora iz BiH (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Budite među prvim igračima horor igre "The Vanished Soul" autorskog djela Belmina Kozlića iz Zenice.

 The Vanished Soul igra Belmina Kozlića iz Zenice Izvor: Ustupljena fotografija, Belmin Kozlić

Ovo je Belminov ovakav drugi solo projekat. Igra je trenutno u razvoju, ali Steam stranica je već dostupna zainteresovanim igračima, koji mogu da skinu demo verziju i isprobaju igru.

Izlazak pune verzije igre je u planu za iduću godinu.

Pogledajte trejler:

"The Vanished Soul je indie horor igra iz prvog lica s psihološkim elementima. Radnja se odvija 2016. godine u fiktivnom mjestu zvanom Novazenica, a sadrži i nekoliko referenci na moju domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Glavni protagonista rješava misterije koje se počinju dešavati u Novojzenici i šumi pod nazivom Mirni Hlad. Pored realističnog i atmosferskog okruženja igre The Vanished Soul, moraćete rješavati razne zagonetke kako bi napredovali. Istražujući, otkrićete različite sporedne priče, a moguća je i interakcija s različitim objektima u igri, praćena brojnim zvučnim elementima", kaže autor za MONDO.

Ističe da se igra ne oslanja previše na groteskne i krvave elemente, već nastoji polako izazvati nelagodu kod igrača putem osvjetljenja, zvukova i efekata.

"U kombinaciji s elementima priče, igrači će dobiti realističan i atmosferski doživljaj u ovoj horor igri. The Vanished Soul je igra koja se razvija uz pomoć Unreal Engine 5, koji donosi neke od najnovijih tehnologija, poput real-time globalne iluminacije, pomažući igraču da se maksimalno uživi u igru", ističe Belmin.

Zanimljivo je da je u igri moguća interakcija s s mnogim objektima, bilo da rješavate zagonetke, ili samo iz zabave, ali i da nekoga udarite. Na igračima je da otkriju sve načine kako koristiti te objekte.

"Da biste napredovali, morate riješiti razne zagonetke. To činite tako što tražite dokaze ili tragove u određenim područjima, ili koristite logiku da dođete do konačnog rješenja. Igra sadrži dinamički sistem zastrašivanja (ovaj sistem nije u demo verziji, već će biti dostupan u punoj verziji igre), koji osigurava da nijedan prelazak igre ne bude isti kada su u pitanju 'strašni trenuci'. Takozvani "jump scares" su nasumično odabrani iz više unaprijed definisanih mjesta. Ovaj sistem drži igrače u napetosti, izbjegavajući predvidivost i garantujući jedinstveno, jezivo iskustvo svaki put kada igrač pokrene igru", dodaje autor igre.

Belmin Kozlić je Zeničanin koji se više od 12 godina se bavi raznim poslovima koji se tiču 'unreal engine' tehnologije i sličnih softvera. Prva igra koju je sam napravio zove se "Roll the Ball" i izašla je u martu ove godine. Pored video igara, radio je i na kreiranju i razvoju raznih simulacija, animacija, reklama, projekata u VR-u i AR-u...

Demo verziju možete skinuti na OVOM LINKU, a nakon igranja, obavezno nam javite utiske!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS