• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Partizanov as 1991. pomogao Zvezdi da postane prvak Evrope: Džaja me je zvao, provjerite kod njega!

Autor Dragan Šutvić

"Ne zanima me kako će neko tumačiti to što je ljubimac navijača Partizana pomogao crveno-bijelima".

 Admir Smajić bivši igrač FK Partizan pomogao FK Crvena zvezda da postane prvak Evrope Izvor: MN PRESS

Nekadašnji defanzivac Partizana Admir Smajić (57) nosio je dres crno-bijelih čak devet godina tokom osamdesetih, osvajao titule u Humskoj, bio član olimpijske reprezentacije Jugoslavije i zauvijek ušao u srca navijačima crno-bijelih iz tog perioda.

A zanimljivo je da je 1991. godine pomogao Crvenoj zvezdi na putu ka tituli prvaka Evrope!

Možda će vas zanimati

Smajić je poslije Partizana otišao u Švajcarsku i tamo nastupao za Ksamaks, Bazel i Jang Bojs, a crveno-bijeli su ga kontaktirali kada su na početku svog šampionskog puta izvukli Grashopers.

Pročitajte tu zanimljivu priču koju je ispričao kolumnisti Monda Nebojši Petroviću.

"Meni je izuzetno drago što je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona, prije svega iz razloga što veoma cijenim Dragana Džajića. On mi je jednom prilikom rekao da mu je najveća greška u karijeri što nije uspio da me dovede u Crvenu zvezdu. To mi je najbolji dokaz da sam bio veliki igrač. Otkriću vam još jednu tajnu, čitava priča o Zvezdi kao prvaku Evrope je krenula upravo od Admira Smajića. A znate kako? Ja sam 1990. godine igrao za Ksamaks u finalu Kupa Švajcarske protiv Grashopersa, Džaja me je zvao i zamolio da mu nabavim video-snimak utakmice. Pitao me je šta mislim o ekipi Otmara Hicfelda, ja sam rekao da su veoma opasni, da imaju par izvrsnih pojedinaca poput Bikela, Sutera, Eglija… i upozorio sam ga da će više problema imati u Beogradu nego u Cirihu. Tako je i bilo. Ne zanima me kako će neko protumačiti činjenicu da je ljubimac navijača Partizana pomogao Zvezdi u analizi protivnika na putu ka tituli prvaka Evrope. Priča je 100 odsto istinita i ako ne vjerujete, možete da provjerite sa Džajićem".

Izvor: MN Press/arhiva

Smajić je rekao da je i dalje emotivno vezan za crno-bijele i da su mu nedavno izašli u susret kada im je tražio ulaznice za "vječiti derbi" u oktobru.

"Prije par dana se igrao Vječiti derbi i moja ćerka me je zamolila da joj nabavim ulaznice. Rekla je ’papi, znam da je bez publike, ali bih voljela da budem na stadionu’. Kontaktirao sam ljude iz kluba i oni su mi izašli u susret. Ćerka je otišla za Beograd i pratila utakmicu iz lože. To je neopisiv osjećaj, nešto što se ne može kupiti parama. Meni od Partizana ne treba ništa u materijalnom smislu i nikada tako nešto nisam ni tražio. Dovoljno je poštovanje koje mi ukazuju i način na koji mi stavljaju do znanja da me nisu zaboravili. Sva moja djeca znaju sve o Partizanu… jedna, druga, treća ćerka… apsolutno sve. Navijači to osjećaju i zato me i toliko vole".

Kompletan intervju Admira Smajića za "Mojih Top 11" čitajte sljedeće nedjelje na MONDU.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC