• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da je Partizan stabilniji, Nikola bi igrao: Stanojević o najvećem problemu crno-belih - napadu

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Saša Stanojević u najavi nedeljnog derbija kola govorio o rešavanju situacije koja mu donosi najviše glavobolja. "Idemo ka rešenju", objasnio je.

 Da je Partizan stabilniji, Nikola bi igrao: Stanojević o najvećem problemu crno-belih - napadu Izvor: MN PRESS

Partizan u nedelju od 17 časova igra protiv rivala koga prošle sezone nije pobedio u dva duela, TSC-a.

Tim koji vodi nekadašnji igrač crno-belih Zoltan Sabo bio je nezgodan protivnik crno-belima u oba meča, pa su završena bez pobednika, a taj skor svakako će biti dodatna opomena ekipi Aleksandra Stanojevića uoči novog duela.

Možda će vas zanimati

U pripremi za sutrašnji meč, Stanojević je rekao je TSC nepredvidljiva ekipa, koja ove sezone nije stabilna kao prošle, ali koja je pokazala da je u stanju da na nekim utakmicama da i po pet golova (protiv Mladosti) ili čak sedam (protiv Novog Pazara).

U pripremi za sutrašnji meč, crno-beli su nalazili rešenje za problem koji "vuku" nedeljama unazad, jer će ponovo zaigrati bez klasičnog napadača. Jedini centarfor po vokaciji, Žan-Kristof Bajbek, neće biti spreman da igra jer je i dalje povređen.

"Trenirao je, ali u pojedinim delovima treninga osetio je bol u zadnjoj loži i zasad nije spreman", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare pred meč.

Izvor: MN PRESS

S obzirom na trenutni sastav crno-belih, alternativa Francuzu je Filip Holender, iako mu mesto najisturenijeg napadača nije osnovno. Sa druge strane, Nikola Štulić (19) je tu, igra dobro u omladincima, ali bi prema Stanojevićevoj proceni bilo pogrešno gurati ga u vatru u trenutnoj situaciji, dok Partizan "juri" devet bodova zaostatka za Zvezdom i još traži konstantnu efikasnost.

"Štuliću fali stabilniji Partizan. Da smo stabilni i da pobeđujemo 3:0 mogao bih da ga uvedem. Pokazao sam da se ne plašim da uvedem mladog igrača, Markovića sam uvodio sa 16 godina, Džigija Ninkovića sa 16, igrali su i derbi, ali bili smo stabilni kao tim u svakom trenutku. Sada idemo ka tome i ne bih da izlažem mladog igrača tim stvarima. Nismo dovoljno stabilni da bi mlad igrač izneo tu situaciju".

"Sabi je već dokazan trener"

Stanojević i Zoltan Sabo, trener TSC-a, bili su saigrači u Partizanu i neretko su se smenjivali u startnoj postavi.

"Bio je izuzetno pouzdan igrač, imao je u Partizanu dosta dobrih utakmica. Što se tiče njega kao trenera, stariji je od mene, znam da nije hteo da ode iz TSC-a u inostranstvo već je hteo da završi projekat, što je za poštovanje. On je već dokazan trener", rekao je Stanojević.

Stanojević je upitan i da li mu je sada žao što je posle rastanka sa Umarom Sadikom pustio rezervnog centarfora Bojana Matića da ode u grčki Atromitos.

"Ulazimo u poslednju trećinu, stabilniji smo, ali da bi nas javnost i navijači hvalili moramo da postižemo više golova, da budemo ubedljiviji u tom delu. Ovo je korak ka tome. Imamo problem sa napadačem, sa ove tačke gledišta možda sam malo kontradiktoran, naravno da mi je žao što Matić nije tu, ali nisam znao da će se Bajbek tako povrediti. Sa druge strane, svesno smo pustili Matića, želeo sam Štuliću da ukažem više poverenja, ali u situaciji u kojoj smo ne možete mnogo da rizikujete. Namestilo se tako kako jeste, svaka utakmica donosi nešto novo i videćemo šta će biti".

Partizanov trener je otvoreno govorio i o Filipu Stevanoviću, koji se oporavio i vratio u tim, a od njega i njegove adaptacije na zahteve zavisiće koliku će imati ulogu.

"Oporavio se, biće u konkurenciji, videćemo koliko će igrati. On ima prodornost sa loptom, ali mora da malo više radi bez lopte, da bude drugačiji, da na malo više načina ugrožava protivnika", objasnio je Stanojević.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan dočekuje taj meč sa 32 boda, dok je TSC deveti, sa 21 osvojenim poenom.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC