• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Novo finale za Partizan

Novo kolo MSL, nova uzbuđenja za navijače Partizana i Crvene zvezde, novo "finale" za ekipu Slaviše Jokanovića.

 MSL: Novo finale za Partizan  Izvor: MONDO

Kao papagaj trener Partizana Slaviša Jokanović ponavlja da je svaki naredni meč za njegovu ekipu "finale". Tako je i pred susret sa lučanskom Mladosti u sredu u 28. kolu Meridijan Superlige Srbije.

"Teško mi je da promenim nešto u izjavama", počeo je Jokanović sve učestalije susrete sa novinarima. Potom je nastavio u "istom ritmu" kao i svakog utorka i srede. "Vrlo je jasno šta su naši ciljevi i shodno tome jasno je šta očekujemo od ovog meča, kao i svih ostalih do kraja. Svesni smo da je utakmica protiv Lučanaca u ovom momentu za nas najvažnija, potrebna su nam tri boda i moramo da ih pronađemo na bilo koji način. To možemo ostvariti 'agresijom' i postizanjem gola na vreme, a model treba da nam bude igra iz drugog poluvremena protiv Čukaričkog".

Najzaslužniji što Partizan i dalje ima prednost nad Crvenom zvezdom (trenutno tri boda - 62 naspram 59), štoper Nenad Đorđević svestan je da crno-beli nemaju pravo na kiks.

"Postoji doza opterećenja zato što na svakoj utakmici moramo da pobedimo, zato što nemamo pravo na kiks. Ali, to je normalno za klub kao što je Partizan. Opterećene su i komšije, jer su oni ti koji jure nas. Mi, jednostavno, nemamo izbora - ako želimo titulu, moramo sve do kraja da pobeđujemo, a recept kako igrati, treba da nam bude igra iz drugog poluvremena protiv Čukaričkog", istakao je Đorđević.

A komšije igraju sa Čukaričkim, ekipu koju je Crvena zvezda u u ovoj sezoni dobila samo jednom u tri ovosezonska susreta. U četvrtfinalu Kupa Srbije, Zvezda je dobila Čukarički na "mišiće", odnosno na penale.

Možda i više od neugodnog protivnika, koji ove sezone ima epitet "nezgodnog gosta", trenera Crvene zvezde Aleksandra Jankovića može da brine to što zbog katona mora da puzoira sve bolji Nenad Milijaš, a pod znakom pitanja je i dalje golman Ivan Ranđelović.

Čukariccki nas je ove sezone tri puta namučio, ali s obzirom na domaći teren gajimo realan optimizam. Duel sa Čukaricckim nam dolazi u dobrom periodu u kojem igramo dobar fudbal, dajemo dosta golova", rekao je Janković.

Trećeplasirana Vojvodina dočekaće Borac iz Čačka, koji će se do kraja sezone boriti za odlazak na evro-scenu.

"Borac uvek igra dobro u Novom Sadu, nadam se da nas tradicija neće sada napustiti. Vojvodina jeste domaćin i favorit, ali nećemo se predati. Vreme je da nam se otvore vrata prema golu, koji nas odavno neće", rekao je trener Borca Milovan Rajevac.

Napredak će ugostiti Smederevo, Hajduk Banat, a Bežanija OFK Beograd u mečevima u borbi za opstanak.

OFK Beograd traži treću uzastopnu pobedu kojom bi se potpuno oporavio od crne serije, koja je trajala mesecima. Tim sa Karaburme bi se eventualnom pobedom udaljio iz opasne zone, dok Bežanija ima samo teorijske šanse da ostane u Superligi.

Mali vojvođanski derbi biće borba za opstanak, pošto obe ekipe žele da obezbede opstanak u najboljoj ligi. Blagu prednost, ali i veći pritisak ima Hajduk, čiji je proklamovani cilj da iskoristi domaći teren u svim mečevima do kraja šampionata.

Parovi 28. kola:

Crvena zvezda - Čukarički (15.30)
Bežanija - OFK Beograd (16h)
Hajduk - Banat (16h)
Napredak - Smederevo (16h)
Vojvodina - Borac (16h)
Partizan - Mladost (19.00)

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC