• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin rival je najmlađi tim Evrope: Kad nema Zlatana, u Milanu igraju samo djeca!

Autor Dragan Šutvić

Milanski tim ove sezone sa Stefanom Piolijem izgleda sjajno, ali i veoma mlado.

 ac-milan-serija-a-liga-evrope-fk-crvena-zvezda-protivnik Izvor: Spada/LaPresse, Tanjug/LaPresse/Spada

Crvena zvezda će tokom februara 2021. godine odigrati dvomeč sa ekipom Milana u okviru Lige Evrope. Beogradski klub je dobio jednog od najtežih rivala, aktuelnog lidera Serije A i ekipu koja bi u narednim godinama mogla dodatno da raste.

Kada se pogledaju brojke tima koji predvodi Stefano Pioli, dolazi se do zanimljivog zaključka. Iako ima nekoliko iskusnih igrača, ovo je jedan od najmlađih timova u Evropi!

Možda će vas zanimati

Mnogi smatraju da su glavna snaga Milana iskustvo Zlatana Ibrahimovića, Simona Kjera, pa čak i Rebića, Krunića ili Čalhanoglua, ali brojke pokazuju da je istina nešto drugačija. Među onima koji nose tim sa San Sira nalazi se i nekoliko momaka.

Prosek godina seniorskog tima Milana ove sezone iznosi 23.8 godine, a startna postava za koju se opredijelio Stefano Pioli je nekoliko puta bila mlađa i od toga. Italijanski trener je u Seriji A igrao sa sedam od devet najmlađih startnih postava ove sezone!

Od sedam najmlađih startnih postava, Milan zauzima šest mjesta, a Pioli se vjerovatno često osjeća kao da trenira omladince nekog velikog kluba. Na prvi pogled to zvuči neobično, ali imajte u vidu da je Zlatan Ibrahimović, koji ''kvari prosjek'', propustio nekoliko mečeva.

Ali, njega bi u januaru mogao da zameni daleko mlađi Luka Jović, pa da se prosek dodatno smanji...

PROSJEK GODINA: 22.8

Startna postava za meč sa Specijom (4. oktobar): Donaruma (21) - Kjer (31), Gabija (20), Ernandez (22), Kalabrija (23) - Tonali (20), Krunić (26), Dijaz (21) - Leao (21), Salemakers (21), Kolombo (18)

PROSJEK GODINA: 22.9

Startna postava za meč sa Sasuolom (20. decembar): Donaruma (21) - Romanjoli (25), Kalulu (20), Ernandez (23), Kalabrija (24) - Tonali (20), Kesi (24), Dijaz (21) - Čalhanoglu (26), Salemakers (21), Leao (21)

PROSJEK GODINA: 23.4

Startna postava za meč sa Sampdorijom (6. decembar): Donaruma (21) - Romanjoli (25), Gabija (21), Ernandez (23), Kalabrija (24) - Tonali (20), Kesi (23), Dijaz (21) - Čalhanoglu (26), Salemakers (21), Rebić (27)

Ekipa iz Milana ove sezone u timu ima samo petoricu fudbalera starijih od 30 godina. Pored pomenutih Ibrahimovića i Kjera tu su i dvojica rezervnih golmana, Tatarušanu i Antonio Donaruma, kao i Mateo Musačio, argentinski štoper. Iskustvom mogu da se pohvale Čalhanoglu, Rebić i Krunić koji su nešto mlađi, a kapiten Alesio Romanjoli ima tek 25 godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC