• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Englesko je! Junajted ide u Moskvu!

U utorak uveče na Old Trafordu: Mančester junajted - Barselona 1:0, prvi meč 0:0. Kakva golčina Pola Skolsa!

 LŠ: Englesko je! Junajted ide u Moskvu!  Izvor: MONDO

Sto osamdeset minuta i jedan trenutak magije. Golom Pola Skolsa u 14. minutu revanša polufinala Lige šampiona, I TO KAKVIM, Mančester je izbacio Barselonu na putu ka ruskoj prestonici.

U utorak uveče na Old Trafordu: Mančester junajted - Barselona 1:0, prvi meč 0:0.

Dva meča polufinala stala su u jedan trenutak, kada je odbrana Barselone zaustavila nalet Kristijana Ronalda po levom boku, ali tako da je namestila loptu na nogu jednog od legendarnih fudbalera sa Old Traforda.

Da je veteran, ali i da ima šut kakav mnogi današnji mladići nikada neće imati, Pol Skols je pokazao milionskom auditorijumu širom sveta. Prvo je primirio loptu i dao sebi dovoljan for, a onda sa 25 metara odapeo projektil, uz spoljni felš, koji je završio u rašljama Valdesovog gola.

Neki navijači Mančestera ustali su i digli ruke još u trenutku kada je Skols smirivao loptu. Znali su šta sledi - 1:0.

Ispostavilo se, bio je i to konačan rezultat dvomeča, iako na "Teatru snova" nije sve do kraja bilo tako bezbrižno. Gol Barselone značio je da će Junajted drugu godinu zaredom ispasti u polufinalu...

...ali, nije!

Zato što Barselona i definitvno nije više tim koji je harao 2006. godine. Čak ni motiv igranja u polufinalu Lige šampiona nije bio dovoljan da se tim Franka Rajkarda konačno poveže i obnovi davno zaboravljenu igru, koja ih je jedno vreme činila najmoćnijim timom sveta.

Bez Ronaldinja na levom boku (tu je igrao Inijesta!?), sa isečenim Etoom u napadu, neinventivnim Dekom, sve se u igru Barse svodilo na to da li će Leo Mesi sa levog krila, konstantno terajući loptu ka sredini uspeti da se ušeta u gol.

Bez obzira na to što su odbranu Mančestera od desna ka levom činili: Hargrivs, Ferdinand, Braun i Evra, magični Argentinac nije mogao da ih probije. Ostali nisu ni pokušavali.

Zato je Rajkard u 61. minutu prvo ubacio Anrija, a deset minuta kasnije izveo Etoa, a na teren poslao Bojana Krkića. Ništa se nije drastično promenilo...

Anri je dva puta pokušao, jednom glavom, drugi put nogom, ali to je bilo smešno za Van der Sara.

Barselona je imala loptu u nogama u poslednjih 15 minuta meča, računajući i punih pet minuta nadoknade, kada se u šesnaestercu pojavio Viktor Valdes.

Nekoliko sekudni kasnie Fandel je odsvirao kraj i najavio prvo englesko finale u istoriji Lige šampiona i Kupa šampiona (naravno). Biće to 21. maja u Moskvi, ostalo je samo pitanje da li će na put krenuti navijači Liverpula ili Čelsija.

Mančester je bio bolji. Mančester je bio taktički zreliji. Mančester nije izgubio nijedan meč u Ligi šampiona do sada. Mančester čeka...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC