• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki i Miki zadržavali suze u svojoj kući

Milovan Rajevac i Dejan Stanković dobili priznanja za trenera i fudbalera godine u Srbiji.

 Deki i Miki zadržavali suze u svojoj kući Izvor: MONDO

Srpski fudbal imao je čime da se podiči u 2010. godini. Prvi put Srbija je pod tim imenom igrala na Svjetskom prvenstvu, njen čovjek Milovan Rajevac je sa drugom reprezentacijom - Ganom, postigao veliki uspjeh, a kapiten "orlova" Dejan Stanković je sa Interom osvojio sve što se moglo osvojiti.

Fudbalski savez Srbije zato ih je obojicu nagradio Zlatnim loptama, najvišim priznanjem koje jedan fudbaler i fudbalski radnik može da dobije. U hotelu "Hajat" aplaudirali su im mnogi ljudi iz fudbala, među njima i najbolji svih vremena - Dragan Džajić.

I Rajevac i Stanković, koji po drugi put dobija ovo priznanje, imali su suze u očima kada su se drhtavim glasovima obraćali skupu. Ipak je najbitnije kad si priznat u svojoj zemlji!

Prije samo nekoliko dana Rajevac, koji je sa Ganom bio peti na Mundijalu u Africi, a uz malo sreće mogao i među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, dobio je priznanje za najboljeg trenera na afričkom kontinentu u godini na izmaku.

Ovo, koje je dobio u Srbiji, kaže da mu je najdraže.

"Iza mene je 38 godina rada, mnogo treninga, utakmica, mnogo pobjeda i poraza iz kojih sam učio...Godina za nama je bila puna uspjeha. Srbija je prvi put učestvovala na svjetskom prvenstvu, sa Ganom sam napravio lijep uspjeh, bili smo ponos Afrike. U posljednje vrijeme dobijam mnogo priznanja, ali ovo mi je najdraže, jer ga dobijam u svojoj kući, od mojih ljudi. Ovo će mi biti motiv da napravim još veći uspjeh", rekao je Rajevac, koji je na svečanost došao u pratnji supruge i kćerki.

Šta reći o Dejanu Stankoviću? Oni koji ga dobro poznaju opisuju ga kao ljudinu, oni sa kojima "pika" fudbal zovu ga igračinom.

Prije četiri godine takođe je bio proglašen najboljim igračem Srbije. Drugi put dobija ovo priznanje. Apsolutno zasluženo.

U 2010. godini igrao je sa Srbijom na Mundijalu, sa Interom je postao prvak Italije, osvojio nacionalni kup, italijanski superkup, bio je prvak Evrope, a potom i šampiona svijeta. To nijedan srpski fudbaler nikada nije uradio.

Broj osvojenih trofeja zaokružio je na 25. Za A reprezentaciju Srbije odigrao je 95 mečeva, dao je 15 golova. Bliži se broju od 100 utakmica...

"Nema ljepšeg načina da se zaokruži ova godina nego ovim trofejom! Bila je ovo fenomenalna, nezaboravna godina. Ali, ne bi je bilo da nemam sjajne saigrače u Interu, reprezentaciji...Hvala svima, svima u FSS, svima u reprezentaciji, Interu, supruzi, ovim mojim momcima (došao je u Hajat sa sinovima)...Nisam neki govornik", rekao je Deki, a onda poljubio Zlatnu loptu FSS i dobio veliki aplauz.

Novinari su potom "saletjeli" Rajevca i Stankovića.

Jedno od pitanja za Rajevca je bilo da li će nekad voditi nacionalni tim Srbije.

"Neka Pižon sada odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo, a potom i na Svjetsko prvenstvo, a onda ću ja da dođem i to ponovim", rekao je Rajevac u polušali ili poluzbilji.

Stanković je rekao da bi plasman na EURO 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini bio veći uspjeh nego plasman na Mundijal u Africi!

"Ostalo nam je još šest utakmica, još šest finala. Nadam se da ćemo do kraja kvalifikacija napraviti...hm, ne bih rekao čudo, ali lijep rezultat i da ćemo otići na EP", rekao je kapiten "orlova".

Upitan koji mu je trenutak bio najteži u 2010. godini, odgovorio je bez mnogo razmišljanja: "Odlazak sa Svjetskog prvenstva. Kada gledam opet ove scene sa Mundijala, i sve one silne promašene šanse protiv Australije. Mogli smo da vodimo 3:0 u prvom poluvremenu i sada bismo Mister (Radomir Antić) i ja pričali druge priče...".

Dekijeva priča traje. I trajaće.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC