• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Dobro je što je otišao Benitez

Uprkos enormnom sportskom rivalstvu između Milana i kluba koji je iz bunta nastao devet godina kasnije, Intera, u italijanskoj prestonici mode stvar stila je igrati za oba kluba!

 Stanković: Dobro je što je otišao Benitez Izvor: MONDO

Kako god to nekome čudno zvučalo...

Dok se mrze, navijači nerazura i rosonera često su iste likove dizali u nebesa. I nisu imali ništa protiv toga.

Posljednji u pravoj plejadi vrhunskih igrača koji je nosio boje jednog, pa drugog kluba, je Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je ljeta 2009. godine otišao iz Intera u Barselonu, ali je poslije ne baš uspješne debi sezone u Barsi odlučio da prihvati ponudu Milana i vrati se u Seriju A.

Prije nekoliko dana prebeg u drugom smjeru napravio je nekadašnja igračka legenda Milana, potom glavni skaut za Južnu Ameriku, pa sportski direktor i trener, Leonardo. On je postao novi trener Intera, nakon što je smijenjen Rafael Benitez.

Dok su u Srbiji navijači spremni da linčuju fudbalera, koji makar posredstvom drugog kluba, pređe iz Crvene zvezde u Partizan i obratno, u Milanu je to potpuno normalno.

Da li bi to bilo normalno i za zamjenika kapitena Intera Dejana Stankovića, poslije osam sezona u crno-plavom dresu obuče onaj crveno-crni?

"Leonardo nije odavno igrač i drugačije je kada si trener i kada si pored klupe, a nešto drugo je teren. Jedno je igrač, drugo trener. Posao jeste posao i ja sam profesionalac, ali sam igrač Intera", objasnio je Deki zašto je Leonardu bilo lakše da se odluči na (ne)popularan potez, ali nije direktno odgovorio da li bi on mogao da obuče crno-crveni dres.

Ipak, u njegovom tonu bilo je jasno uočljivo da mu tako nešto ne pada na pamet, a Deki je u više navrata jasno i glasno poručivao da želi da završi karijeru u Interu.

Smjenu Beniteza neposredno poslije osvajanja titule klupskog prvaka svijeta, Stanković je ocijenio kao "pozitivan korak" vlasnika kluba Masima Moratija.

"To što je promijenjen trener Intera je pozitivna stvar. Benitez nije ušao u ritam i odnose među igračima i gazda Morati je dobro postupio. Vjerujem da će ovo biti pozitivna šok terapija za Inter", rekao je Stanković ovog utorka u Beogradu, gdje mu je dodijeljeno priznanje za najboljeg fudbalera Srbije za 2010. godinu.

Stanković je Milanu dao četiri gola u karijeri.

Prelasci iz Intera u Milan i obratno decenijski su dio života u Milanu. Počelo je sa Đuzepe Meacom, koji je u međuvremenu igrao i za Juventus, a potom su srca lomili Fulvio Kolovati, Aldo Serena, Klarens Sedorf, Ronaldo Nazario da Lima, Andrea Pirlo, Roberto Bađo, Edgar Davids, Frančesko Koko, Kristijan Broki, Ernan Krespo, Kristijan Vijeri, Zlatan Ibrahimović i mnogi drugi...

Koliko Inter i Milan umiju blisko da sarađuju govori i primer Amantina Mansinija, koji je bio pozajmljen Milanu od strane Intra prošlog proljeća!?

IZ MILANA U INTER: Lorenco Bufon (1960, Đenova), Fulvio Kolovati (1982), Roberto Bađo (1988, Bolonja), Kristijan Panući (1999, Real Madrid), Kristijan Broki (2000, Pro Sesto, Lumencane, Verona), Dražen Brnčić (2001), Andres Guljeminpjetro (2001), Frančesko Toldo (2001, Verona, Trento, Ravena, Fiorentina), Frančesko Koko (2002), Umit Davala (2002), Tomas Helveg (2003), Edgar Davids (2004, Juventus, Barselona), Patrik Vijera (2006, Arsenal, Juventus), Leonardo (2010, kao trener).

IZ INTERA U MILAN: Đuzepe Meaca (1940, Juventus, Vareze, Atalanta), Enriko Kandijani (1950, Juventus, Pro Patrija), Aldo Bet (1974, Roma, Verona), Aldo Serena (1982), Mauricio Ganc (1998), Taribo Vest (1999), Andrea Pirlo (2001), Klarens Sedorf (2002), Dario Šimić (2002), Ernan Krespo (2004, Čelsi), Kristijan Vijeri (2005), Đuzepe Favali (2006), Ronaldo (2007, Real Madrid), Mansini (2001, pozajmica), Zlatan Ibrahimović (2010, Barselona).

*napomena: u zagradi je godina u kojoj je transfer obavljen, kao i klubovi u kojima je igrač igrao u međuvremenu, ukoliko nije bila riječ o direktnom transferu.

Samo trojica igrača u istoriji igrala su za jedan klub, za drugi, pa ponovo za prvi: Đuzepe Meaca (Inter - Milan - Inter), Kristijan Broki (Milan - Inter - Milan) i Ernan Krespo (Inter - Milan - Inter).

(P. V. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC