• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Volim fudbal, pa šta!?

"Fudbal je važan i volim ga. To što mi ostali na tome zamjeraju, odgovaram: Je l' to zabranjeno?", izjavila ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković.

 Ministarka: Volim fudbal, pa šta!? Izvor: MONDO

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković omiljena je u fudbalskim krugovima. Savezi u nekim drugim sportovima, pak, smatraju je "maćehom".

Jer, zamjeraju joj ostali, da se najviše zalaže za razvoj fudbala, da najviše novca iz republičkog budžeta ide fudbalu i Fudbalskom savezu Srbije, koji je em najpopularniji, em sam po sebi zarađuje najviše novca.

Svečanost dodjele zlatnih lopti najboljem treneru i fudbaleru u 2010. godini u hotelu "Hajat" bila je prilika da se ministarka obrati skupu i odgovori na sve te prozivke i kritike.

"Čujem kako neki kažu: 'Lako je fudbalu, ministarka ih voli'. Pričala sam nedavno sa jednim visokim sportskim funkcionerom, koji me je pitao zašto toliko podržavam fudbal, i zašto se u fudbal toliko ulaže, a u druge sportove ne?'. Odgovorila sam mu: 'Je l' to zabranjeno'?", rekla je ministarka i dobila aplauz fudbalskih radnika.

Objasnila je zašto je fudbal važan i zašto država ulaže u srpski fudbal i pomaže mu.

"Usvojili smo Strategiju razvoja srpskom sporta u kojem najveći prioritet nisu ni timski, ni individualni sportovi već djeca. Drugi prioritet je sportska infrastruktura, jer djeca moraju negdje da treniraju, a treći prioritet je vrhunski sport. Dakle, to je sistem, a sa Fudbalskim savezom Srbije imamo strateško partnerstvo. U ovoj zemlji više od 150.000 ljudi igra fudbal, gdje god da odem vidim djecu kako trče za loptom. Zato imam i pravo i obavezu da pomažem fudbalu", rekla je ministarka.

Snežana Samardžić-Marković je navela još jedan razlog zašto država toliko stoji iza fudbala.

"Država može da pomogne samo onome ko sam sebi hoće da pomogne, a Fudbalski savez Srbije se ponaša profesionalno i pokazao je da želi da sam želi i može da stane na noge", rekla je ministarka i ponovila rečenicu koju je rekla na istom mjestu prije godinu dana: "Fudbal je važan".

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC