• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik FSS: Stadioni će biti sređeni

Prvi čovjek srpskog fudbala tvrdi da će stadioni za dve godine izgledati mnogo ljepše i udobnije.

 Predsjednik FSS: Stadioni će biti sređeni Izvor: MONDO

Povratak publike na stadione, ali i značajno poboljšanje uslova i izgleda stadiona zadaci su koje je Fudbalski savez Srbije postavio pred sebe u narednom periodu.

Stadioni u Srbiji izgledaju, blago rečeno oronulo, a iako je 21. vek reflektori postoje samo na dva stadiona(!). Sve to doprinosi još lošijoj slici o kvalitetu fudbala u Srbiji. Zato je FSS, uz pomoć države, odlučio da pokrene talas obnove stadiona u manjim gradovima u zemlji.

"Za dve godine očekujem da najmanje šest, a možda osam-deset stadiona bude renovirano, a kapacitet će im biti između 15.000 i 25.000 gledalaca. Imaće neophodne sadržaje i sve uslove", poručio je Tomislav Karadžić, prvi čovjek srpskog fudbala, na svečanosti u hotelu "Hajat" gdje su Dejanu Stankoviću i Milovanu Rajevcu dodijeljene Zlatne lopte za najboljeg srpskog fudbalera i trenera u 2010. godini.

Karadžić se zahvalio Ministarstvu sporta Srbije, a posebno ministarki Snežani Samardžić-Marković na stalnoj podršci i ulaganju u fudbal.

"Bez podrške i sredstava Ministarstva sporta ne bismo ni ulazili u izgradnju sportskog kompleksa u Staroj Pazovi. Zato, Snežo, veliko hvala", rekao je predsjednik FSS.

Ocjenjujući godinu za nama, Karadžić je rekao da je bila lijepa, ali i turbulentna. "Ostvarili smo puno, otišli smo na Mundijal, narod se vratio na stadion, fudbal je krenuo naprijed. U drugoj polovini godine, nisu ispunjena očekivanja na Mundijalu, bili smo posljednji u grupi i sve što nam se dešavalo do danas bila je refleksija toga. Ali, ne predajemo se i sada podižemo glave", poručio je Karadžić.

Od A tima Karadžić očekuje da se plasira na EURO 2012. godine, a i ako se ne plasira neće biti, kako je rekao, "kraj svijeta".

"Imamo još šest utakmica, bilo bi sjajno kad bismo se plasirali u baraž. Imamo kvalitet za to, a i pozitivnu atmosferu. Dugo sam u fudbalu, više od tri decenije i nikada nije bila ovako pozitivna atmosfera među selektorima svih selekcija", rekao je Karadžić.

Ono čime se u FSS najviše ponose jeste kapitalan projekat - Kuća fudbala u Staroj Pazovi koja je u završnoj fazi i čije se otvaranje očekuje u maju.

Tamo će biti šest terena (pet sa prirodnom i jedan sa vještačkom travom), na glavnom terenu će biti reflektori i tribina sa 3.000 mesta, potom zgrada, tačnije hotel od 12.000 kvadratnih metara sa 64 dvokrevetne sobe, četiri apartmana, restoran sa kuhinjom, konferencijskim salama...

Predstavnici FSS kažu da taj sportski centar nije napravljen samo za fudbal, već da će rado ugostiti i košarkaše, košarkašice, odbojkaše, odbojkašice, rukometaše, rukometašice, atletičarke i atletičare...

Prvi čovjek srpske fudbalske organizacije rekao je da je to važan temelj za sve buduće uspjehe, ali je istakao da je rezultat na terenu najvažniji.

"To je pokazao i plasman na Svjetsko prvenstvo, jer smo dobili nove sponzore, budžet nam je porastao sa tri na 14,15 miliona evra...", rekao je Karadžić.

(P.V . - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC