• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukelja otišao, Borac u dugovima

Napadač Ljubiša Vukelja i FK Borac se sporazumno razišli. Borac duguje više od milion KM fudbalskom klubu Džaja.

 Vukelja otišao, Borac u dugovima Izvor: MONDO

Ljubiša Vukelja slobodan je u potrazi za novom sredinom pošto je uprava Borca prihvatila njegov zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

"Brzo smo sve dogovorili i Vukelji želimo sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Radmilo Šipovac, direktor kluba, prenose "Nezavisne novine".

Na posljednjoj, vanrednoj sjednici Upravnog odbora FK Borac u utorak raspravljalo se međutim uglavnom o dugovanjima, a najveći problem uprave Borca je dug prema Fudbalskom klubu Džaja za sedam igrača ovog kluba.

Borac sa kamatama koje su se nagomilale duguje Džaji više od million KM, a uprava Borca ne može da riješi ovaj problem, zbog čega je pozvala u pomoć grad Banjaluku.

"FK Borac dužan je da na ime naknade za treniranje i odgoj sedam igrača FK Džaja iz Banjaluke, koji su prve profesionalne ugovore potpisali sa Borcem, prema pravosnažnoj sudskoj odluci isplati 419.565 KM. Taj iznos uvećan je za zakonsku zateznu kamatu, koja je počela od 24. jula 2004, pa po rješenju Osnovnog suda u Banjaluci, dug iznosi 1.051.895,89 KM", stoji u saopštenju jesenjeg prvaka BiH.
Čelni ljudi kluba, kako je navedeno, spremni su da isplate dugovanje, ali zbog trenutnog stanja nisu u mogućnosti da sami riješe ovaj problem.

"Postoji dobra volja Upravnog odbora da se taj problem riješi, ali, objektivno, bez pomoći grada Banjaluke on je za FK Borac u ovom trenutku nerješiv", rečeno je u saopštenju kluba.

Kako bi se što prije riješili dugovanja, imenovana je radna grupa koja će voditi razgovore s FK Džaja.
"Upravni odbor je imenovao radnu grupu, u kojoj su Srđan Šuput, predsjednik UO, Ranko Travar, član UO, i Radmilo Šipovac, direktor kluba. Oni bi zajedno sa predstavnicima FK Džaja trebalo da pronađu rješenje uz pomoć gradskih vlasti Banjaluke", navodi se u saopštenju kluba i dodaje:

"Igrači na osnovu kojih je sud, zbog propuštanja, donio presudu, računajući za svaku provedenu sezonu u FK Džaja 10.000 evra su: Emilko Janković (tri godine i pet mjeseci - 66.625 KM), Boris Raspudić (tri godine 58.500 KM), Danijel Tadić (dvije godine i četiri mjeseca - 45.500 KM), Siniša Gagula (dvije godine i 11 mjeseci plus 15 odsto zbog nastupa u reprezentaciji BiH - 65.406 KM), Nemanja Damjanović (pet godina i šest mjeseci - 107.259 KM), Marko Maksimović (jedna godina i osam mjeseci plus 15 odsto zbog nastupa u reprezentaciji BiH - 37.375 KM) i Dragan Vukajlović (dvije godine - 39.000 KM)."

Čelnici FK Borac žele u ovoj sezoni uspjeli su međutim da riješe neka od nasljeđenih dugovanja.
"Borac je izmirio obaveze za Borisa Kostića u iznosu od 23.000 KM, čime je isplaćen dug iz 2001. Izmirena je naslijeđena obaveza prema bivšim igračim Miroslavu Rikanoviću (13.500 KM), Miodragu Babiću (11.200 KM), Goranu Deketu i Dejanu Raševiću. Izmirena je obaveza prema FK Sutjeska u iznosu od 26.845 KM, koja je takođe proslijeđena aktuelnoj upravi iako su propusti napravljeni daleko prije njenog dolaska".

"Klub je izmirio obaveze prema hotelu 'Krajina' iz Mrkonjić Grada za neplaćene pripreme iz 2003. Riješena su dugovanja prema banji 'Laktaši' za dug iz 2004, a ujedno je postignut sporazum s hotelom 'Kardial' iz Banje Vrućice za dug koji datira iz 2004.", navodi se u saopštenju kluba iz Platonove ulice.

Djelimično su izmirene obaveze prema još sedam bivših fudbalera i radnika kluba koji su razumjeli situaciju i probleme koji muče Borac pa su potpisivali sporazume o dinamici isplate.

Na sjednici je razmatran model za izmirivanje dospjelih obaveza prema Poreskoj upravi RS i način izmirenja dugovanja prema 'Elektrokrajini', koja su gomilana dugi niz godina.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci nedavno je zbog dugovanja isključena električna energija, ali je već sljedeći dan ponovo uključena.

Član UO FK Borac Milan Tegeltija u utorak je podnio ostavku na ovu funkciju, a kao razlog naveo je da zbog poslovnih obaveza ne može potpuno da se posveti klubu.

Do najavljene poslovno-tehničke saradnje na relaciji Borac - BSK nije došlo jer čelnici BSK-a nisu prihvatili prijedlog koji su im proslijedili iz banjalučkog premijerligaša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC