• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuker: Znam odakle vjetar duva o namještanju...

Davor Šuker iznenađen je pisanjima njemačkih medija da je umiješan u namještanje utakmica.

 Šuker: Znam odakle vjetar duva o namještanju... Izvor: MONDO

"Tog (Marija) Cvrtka sam vidio samo jednom u životu i to je bilo na nekom krštenju u Njemačkoj", izjavio je legendarni hrvatski napadač za "Jutarnji list".

Međutim, prema tvrdnjama "Zidojče Cajtunga", postoje ozbiljne indicije da je poznanstvo ipak malo dublje, te da postoje razgovori Šukera i Cvrtka mobilnim telefonom.

"Zaista mi je smiješno razgovarati o takvim stvarima. Pa zar bih stvarno pokušavao utakmice Viteza (u pitanju je Travnik) ili ne znam koga iz Bosne i Hercegovine da 'guram' na ostrvske kladionice?! Ljudi, budimo ozbiljni", dodao je Šuker.

Takođe je negirao da je obavio razgovor s policijom na ovu temu.

"Nisam imao posla ni s našom, ni s njemačkom, ni s bilo kakvom policijom na svijetu. Valjda i to dovoljno govori o ozbiljnosti takvog članka. Da sam imao bilo kakvu povezanost s dotičnim gospodinom ili bilo kim iz kladioničarskog miljea, njemačka policija bi me sigurno odavno pozvala na razgovor".

Na pitanje "Jutarnjeg lista", šta će se dogoditi ukoliko bude pozvan, Šuker je podvukao da će u tom slučaju napustiti buduću predsjedničku kampanju za HNS.

"Budem li osumnjičen, budite uvjereni da ću odmah izići iz HNS-a. Znam da bilo kakva povezanost s takvim miljeom ne bi priličila mojim fudbalskim ambicijama. Bilo bi jako lijepo kada bi se svi u Hrvatskoj počeli tako ponašati odnosno kada bi svi osumnjičeni sami napuštali svoje pozicije".

Šuker nije želio da priča o pozadini cijelog skandala odnosno zbog čega je u ovom trenutku plasiran javnosti, a ne prije godinu dana, kada je cijeli slučaj objavilo Tužilaštvo u Bohumu.

"Ne bih previše o tome, iako tačno znam odakle vjetar duva", zaključio je nekadašnji centarfor Osijeka, Dinama, Sevilje, Real Madrida, Arsenala, Vest Hema i Minhena 1860.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC