• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leonardo: Ne navijam za Inter

Novi trener Intera Leonardo priznao je da nije navijač tog kluba, ali je istakao da ga prošlost u gradskom rivalu Milanu neće omesti u namjeri da novi tim predvodi do trofeja.

 Leonardo: Ne navijam za Inter Izvor: MONDO

Hrabar potez napravio je Leonardo kada je prihvatio ponudu Masima Moratija da sjedne na klupu Intera. Brazilac je sjajno prihvaćen u novom klubu, a podršku je dobio i od čelnika i od igrača. Ipak, najveće bi trebalo da stigne od navijača "nerazura".

"Biću iskren. Uvijek sam pokušao da budem svoj i ostanem slobodan. Nije neophodno da imamo mnogo toga zajedničkog da bismo živjeli zajedno", kazao je Leonardo na zvaničnom predstavljanju na stadionu Intera u Milanu.

Leonardo je na klupi Intera zamenio Rafaela Beniteza, iako je od maja 2009. do aprila 2010. predvodio Milan, ekipu za koju je prethodno nastupao i kao igrač.

"U Milanu sam proveo 13 godina i uvijek ću biti zahvalan tom klubu gdje sam bio i igrač i direktor i trener. Ne kajem se, ipak, zbog dolaska u Inter. Izazov je bio preveliki da bih ga odbio", istakao je brazilski trener.

Inter je prošle sezone pod vođstvom Žozea Morinja osvojio italijansko prvenstvo, Kup i Superkup, kao i Ligu šampiona. Morinjo je potom otišao u madridski Real, a Benitez sezonu zaokružio osvajanjem titule klupskog prvaka svijeta.

Ubrzo se, međutim, sukobio sa predsjednikom kluba Masimom Moratijem, pa je morao da napusti ekipu, koja ne briljira u Seriji A. Trenutno je na sedmom mjestu na tabeli nacionalnog šampionata, ali je Leonardo izrazio uvjerenje da će uspjeti da popravi rezultate tima.

"Dolazim u Inter u najvažnijoj godini u istoriji ovog kluba i vrlo sam srećan i motivisan, a lakše je pobjeđivati uz entuzijazam. Ovaj tim je već izgrađen, ima svoj identitet i samo treba da stvorim uslove da igrači pobjeđuju", ocijenio je Leonardo.

Morati je istakao da ga je obradovala Leonardova odluka da prihvati posao u Interu samo sedam mjeseci po odlasku iz Milana.

"Vrlo sam zadovoljan svojim izborom. Uvijek sam se divio Leonardu i njegovoj sposobnosti da bržo uči i unosi mir. Želim mu sve najbolje", naglasio je Morati.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC