• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Partizana: Igraćemo stalno u LŠ!

Cilj Partizana u 2011. godini biće novi napad na Ligu šampiona, poručio predsjednik crno-bijelih Dragan Đurić. Za Prosinečkog obje ruke i da vodi Zvezdu bez licence.

 Predsjednik Partizana: Igraćemo stalno u LŠ! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan zaokružio je jednu od najuspješnijih sezona u svojoj istoriji. Ali, fudbal i sport su takvi da se ne smije spavati na lovorikama i prisjećanjima na lijepe trenutke, već da uvijek treba raditi i pokušati dostići nove, više ciljeve.

Predsjednik Partizana Dragan Đurić u intervjuu "Sportskom žurnalu" dao je prilično smjelu prognozu da će crno-bijeli ako 2011. godine uđu u Ligu šampiona u tom najjačem klupskom takmičenju igrati pet sezona!

"Ono što smo radili protekle jeseni jeste početak realizacije projekta ulaska u Ligu šampiona 2011. godine. U Ligu šampiona ove godine smo ušli srećno i to moramo da iskoristimo, ali, realno je bilo da se plasiramo u Ligu Evrope. Naš cilj je takmičenje u Ligi šampiona 2011. godine. Ako to uspijemo da uradimo, Partizan će krenuti u ozbiljne reforme na svim poljima", izjavio je Đurić.

Liga šampiona 2011. godine je, prema riječima Đurića, uslov i da Partizan konačno krene u projekat gradnje potpuno novog ili rekonstrukcije sadašnjeg stadiona.

"Sa državom ili bez nje, mi moramo da riješimo taj problem. Zar ne bi bilo sramotno i žalosno da prvak Srbije igra Ligu šampiona u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj!?", pita se glasno Đurić.

Prvi čovjek kluba sa Topčiderskog brda najavljuje i modernizaciju kluba na svim poljima, kaže da će biti otpuštanja, ali i zapošljavanja, uz obećanje da "niko neće ostati na ulici".

Jaka domaća liga je, smatraju u Partizanu, preduslov za bolje nastupe i rezultate u Evropi.

"Bilo bi fenomenalno kad bi Srbija uz Partizan imala još tri, četiri podjednako jaka kluba. To bi nam pomoglo ne samo da vidimo gdje smo, nego da naši fudbaleri steknu kontinuitet jačih utakmica. Ovako, poslije prve teže u Evropi shvatamo gdje smo. Sa još dva, tri ako ne može četiri - pet jačih klubova, naša liga bi pomogla Partizanu, Zvezdi i Vojvodini da naprave nešto više u Evropi", kaže Đurić.

Osvrnuo se i na aktuelni trenutak u Crvenoj zvezdi, odnosno na izjave koje dolaze sa Autokomande. Na tvrdnje predsjednika Zvezde Vladana Lukića da bi liga bila amaterska da nema Zvezde, jer ima više gledalaca nego svi ostali zajedno, Đurić je rekao da je takav stav smiješan.

"Ja pozdravljam to što Zvezda ima toliku gledanost, ali fudbal nije samo broj gledalaca na tribinama. Srbija kuka za Evropom, Partizanov parametar jeste i treba da bude evropska scena. Tu moramo nešto da napravimo, a ne da se zadovoljavamo da li nas je protiv nekoga u Srbiji gledalo 3.000 ili 4.000 ljudi", odgovor je prvog čovjeka Partizana.

U Humskoj pozdravljaju dolazak Roberta Prosinečkog za trenera Zvezde i založiće se za to, bar tako kaže Đurić, da on i bez PRO licence vodi crveno-bijele..

"Robi je bio veliki fudbaler, legenda Crvene zvezde i ja pozdravljam to što su se komšije odlučile da ga angažuju. Nadam se da će im on pomoći da bez problema osvoje treće mjesto. Naravno, šalim se, ali, svi smo vidjeli šta je Vojvodina uradila Partizanu i Zvezdi u prvom dijelu šampionata. I to je dobro za naš fudbal. Ako se ja pitam i ako Partizan na bilo koji način može da odlučuje, mi smo za to da se Prosinečkom dozvoli da vodi Crvenu zvezdu bez obzira da li ima profi licencu", poručio je Đurić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC