• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljski blizanci "ukrali" Kleov ugovor?

Trabzonspor je dogovorio transfer Pjotra i Pavela Brozeka iz Visle Krakov za oko dva miliona evra.

 Poljski blizanci "ukrali" Kleov ugovor? Izvor: MONDO

S obzirom na to da je Pavel klasičan centarfor, pitanje je da li će se Turci okrenuti i Gabrijelu Kleu iz Partizana...

Predsjednik turskog prvoligaša Trabzonspora Sadri Sener potvrdio je u četvrtak da je završio posao oko dovođenja poljskih blizanaca Pjotra i Pavela Brozeka iz Viske Krakov.

Obojicu je platio oko dva miliona evra, s tim da je više koštao napadač Pavel.

Upravo Pavel bi mogao da bude razlog za eventualni kolaps "već viđenog" transfera Partizanovog napadača Klea u redove Trabzonspora ove zime.

Brozekovi, rođeni 1983. godine, potpisali su ugovor do 2013. godine, a ostaje pitanje da li je Sener želio baš obojicu ili nije mogao da nagovori jednog da pređe, bez da povede ovog drugog. Lijevi bek i ljevokrilni napadač Pjotr i njegov brat, napadač Pavel, svuda u karijeri igrali su zajedno, a najduže za Vislu, za koju su debitovali još 2001. godine.

Od tada, lijevi bek Pjotr, odigrao je 225 utakmica za Vislu i postigao 16 golova, a za reprezentaciju Poljske nastupio je pet puta i bio strijelac jednog gola.

Bar po statistici, djeluje da je Trabzon više želio upravo napadača Pavela, koji je na 246 utakmica za Vislu bio strijelac 110 golova, a za reprezentaciju Poljske igrao je 23 meča, uz pet pogodaka.

Trabzon je 2010. godinu završio na prvom mjestu turske lige sa 42 boda iz 17 utakmica, ispred velikana Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša, kao i ispred aktuelnog šampiona Bursaspora. Povrh toga, trener Senol Gunes nije bio zadovoljan igrom svih linija tima, pa je od predsjednika tražio pojačanja u napadu i odbrani i dobio ih u paketu, bukvalno!

U narednih nekoliko dana biće poznato i da li je ovom kupovinom Trabzonspor definitivno zatvorio vrata pregovorima sa Partizanom oko Klea.

U sportskom smislu, Srbija u Trabzonu već ima mini koloniju, ali u košarkaškoj sekciji kluba, koju trenira Dragan Šakota, a za koju igraju Aleksandar Rašić, Vladislav Dragojlović i Goran Ćakić.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC