• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li se Barsa ikako oporaviti od ovoga? "Teško da će Mesi ostati posle ovakvog skandala"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne smiruju se potresi nastali objavljivanjem ugovora najboljeg igrača kluba

 Može li se Barsa ikako oporaviti od ovoga? "Teško da će Mesi ostati posle ovakvog skandala" Izvor: Tanjug/AP/Miguel Morenatti

Ne smiruje se fudbalski potres koji se desio ovog jutra sa epicentrom u Barseloni! Mundo deportivo je objavio "faraonski" ugovor Lionela Mesija, koji je navodno doveo klub do bankrota.

Barselona je odmah demantovala da ima veze sa time, a Mesi je najavio tužbe. Sada je Marka stala u odbranu igrača, ali je dodala ocenu da posle ovoga najverovatnije neće ostati u klubu.

Možda će vas zanimati

U Barseloni je već bila aktuelna jako teška finansijska situacija, a onda se desila pandemija. ESPN je ove nedelje otkrio da klub duguje više od MILIJARDU evra.

Mesijev ugovor je, ispada, najveći krivac zbog toga.

Marka, međutim, piše da to uopšte nije tačno, jer je Mesi svoju astronomsku platu i ogromne bonuse odavno isplatio marketinškom vrednošću i doneo zaradu klubu, ali ističe vrlo tmurne posledice, odnosno da je ovo kap koja je prelila čašu.

"Leo nikada nije voleo da se njegove privatne stvari objavljuju, a pogotovo ne nešto ovako osetljivo kao što su finansije. Jasno je da objava njegove zarade ne pomaže njegovom ostanku", piše list.

Mesiju se sve smučilo prošlog leta, a poraz od Bajerna 8:2 je naterao Argentinca da potraži novu sredinu, ali je na kraju bio prisiljen da ostane na Nou kampu, tako da je konačnu odluku odložio za kraj sezone i leto, kada mu ističe ugovor.

Marka piše i da nije dobro podneo smanjenje plate za 10 odsto.

"Celom timu, uključujući i Lea plate su smanjene za 10 odsto. Igrači su znali da je klub u teškoj situaciji zbog pandemije, a bili su i svesni lošeg poslovanja uprave Đozepa Bartomeua. A sad je, povrh svega, i Mesijev ugovor postao javan. Deluje da je on uzrok finansijskih problema, ali to ne može biti dalje od istine, jer njegovo prisustvo u klubu donosi mnogo para od sponzora", navodi Marka.

Barsa je i četvrta na tabeli, sa 10 bodova manje od lidera Atletiko Madrida, uz utakmicu više.

Jako, jako loša i teška sezona i za Barselonu i njene navijače.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC