• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater kreće u rat protiv korupcije

Prvi čovjek svjetskog fudbala ima rješenje protiv korupcije u FIFA.

 Blater kreće u rat protiv korupcije Izvor: MONDO

Presjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater osnovaće Komitet za borbu protiv korupcije, kako bi spriječio da svjetsku kuću fudbala i ubuduće potresaju korupcionaški skandali.

Prije dva mjeseca FIFA je suspendovala dvojicu članova svog Izvršnog komiteta Rejnalda Temarija i Amosa Adamu, koji su bili spremni da prodaju svoje glasove prilikom izbora domaćina Svjetskih kupova 2018. i 2022. godine.

"Lično ću se postarati da oformimo takav komitet, kako bi bilo sigurno da u FIFA nema korupcije. Komitet će uvećati naš kredibilitet i imidž, jer ćemo biti transparentniji nego do sada", rekao je Blater.

Prema njegovim riječima, komitet će imati sedam ili devet članova, ne samo iz svijeta sporta, već i iz politike, biznisa i kulture, ali on sam neće biti među njima.

"Taj komitet mora da bude potpuno nezavisan u radu, kako bi imao maksimalni kredibilitet, a želio bih da ga formiramo na kongresu koji će u junu biti održan u Cirihu", rekao je Blater.

Predsjednik FIFA je ponovio da se i dalje razmišlja na koji način bi trebalo da se dođe do pobjednika u utakmicama grupne faze takmičenja na svjetskom prvenstvu koje završe neriješeno, ali je odbacio vraćanje penala.

"Rasprava o tome još traje, a osnovni cilj je da se pronađe rješenje da se do pobjede dođe timski, jer je fudbal ekipni sport. To znači da ne razmišljamo o vraćanju penala, gdje jedan igrač postaje žrtveni jarac", rekao je Blater.

Prema njegovim riječima, prijedlog bi trebalo da bude usvojen na vrijeme, da bi novo pravilo moglo da bude primjenjeno na Svjetskom kupu u Brazilu 2014. godine.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC