• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Zvezda dobila, "petarda" Voše

Zvezda pobedila Čukarički 1:0 i stavila "večitog rivala" pod imperativ, ali su crno-beli izdržali pritisak i pobedili Mladost iz Lučana (2:0).

 MSL: Zvezda dobila, "petarda" Voše Izvor: MONDO

Kao i "večiti rival" pre četiri dana, i fudbaleri Crvene zvezde mučili su se protiv tvrde i disciplinovane ekipe Čukaričkog, ali su jednim golom osvojili tri boda u trci za Partizanom. Loša vest po crveno-bele, stigla je te večeri, kada je lider pobedio Mladost iz Lučana - 2:0.

Zvezda je, pred 1.500 svojih navijača, dobila Čukarički golom Nenada Jestrovića u 62. minutu, posle asistencije Misdgongarda Batoligara.

Crvena zvezda je imala inicijativu tokom celog meča, a u prvom delu pogodila je stativu ("bomba" Dejana Milovanovića), Ibrahim Gaj je promašio gol sa pet metara, a dva puta su njeni igrači tražili penal. U prvoj situaciji, u 17. minutu reklamirali su igranje rukom odbrambenog fudbalera Čukaričkog, a desetak minuta kasnije u šesnaestercu je oboren Tričkovski, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Zvezda je nastavila atake i u nastavku. Najpre je glavom probao Kastiljo (pored gola), potom je šut orpobao Igor Burzanović (pored gola), a potom je Milovanović uputio još jednu bombu iz slobnog udarca, ali je lopta prohujala iznad prečke.

U 62. minutu odbrana Čukaričkog je konačno poklekla. Dugo je trajala akcija Zvezde u kojoj je učestvovao i napadač iz Čada Batoligar, koji je samo koji trenutak ranije ušao u igru umesto Tričkovskog. Koroman je na levoj strani pronašao Batoligara koji spušta loptu na glavu Jestroviću a ovaj sa dva metra ubacuje iza leđa Isailovića.

Jestrović je trenutno najbolji strelac crveno-belih. Povratnik iz inostranstva, koji je bio na korak od odlaska iz Crvene zvezde ove zime, postigao je deset golova u ovoj sezoni.

OFK Beograd je i treći meč uzastopno uspeo da ostane neporažen (dve pobede i remi), ali je posle prvih 45 minuta u Železniku gubio 2:0 od poslednjeplasirane Bežanije!

"Lavovi" su odigrali sjajno i još jednom su pokazali da će, možda, i nezasluženo naredne sezone igrati u nižem rangu. Međutim, ponovila im sudbina iz Novog Sada pre par dana, doduše u nešto blažem obliku. I u Novom Sadu Bežanija je vodila 2:0, a na kraju je izgubila. Protiv OFK Beograda, Bežanija je vodila 2:0 na poluvremenu, a strelac drugog gola bio je Predrag Ranđelović, kojim je izbio na čelo liste strelaca sa 12 golova!

OFK je preokrenuo u nastavku, a izjednačujući gol Miloš Bosančić je postigao sa penala u 86. minutu.

U meču bez rezultatskog značaja po nju, Vojvodina je deklasirala čačanski Borac (kojeg trenira bivši trener Vojvodine Milovan Rajevac) čak sa 5:0, a meč su obeležila dva gola Grozdanovskog za samo 30 sekundi i spektakularan treći gol Vladana Vukajlovića iz voleja.

Napredak je u finišu meča nad Smederevom došlo do vredna tri boda, a gosti su mogli do izjednačenja u poslednjim trenucima, ali je odbrana Napretka sa gol-linije izbacila loptu u polje.

U derbiju začelja Hajduk i Banat su odigrali bez golova.

Do kraja prvenstva za opstanak će strahovati gotovo pola lige.

REZULTATI 28. kola:

Crvena zvezda - Čukarički 1:0 (0:0)
/Jestrović 62'/

Napredak - Smederevo 1:0 (0:0)
/Punoševac 83'/

Hajduk - Banat 0.0

Vojvodina - Borac 5:0 (2:0)
/Grozdanovski 17' i 18', Vukajlović 60', Radović 81', Tadić 85'/

Bežanija - OFK Beograd 2:1 (2:0)
/Putničanin 25', Ranđelović 30' - Marjanović 62', Bosančić 86'(p)/

Partizan - Mladost 2:0 (0:0)

/Dijara 50, Jovetić 55/

TABELA: Partizan 65, Zvezda 62, Vojvodina 50, Čukarički 34, Borac 34, Smederevo 33, Mladost 32, OFK Beograd 32, Napredak 32, Hajduk 29, Banat 28, Bežanija 17.

U 29. kolu (3. maj) sastaju se:

Borac - Bežanija
Čukarički - Vojvodina
Smederevo - Partizan
Banat - Napredak
OFK Beograd - Hajduk

Lista strelaca:

Ranđelović (Bežanija) 12, Jovetić (Partizan) 12
Kačar (Vojvodina - Herta) 11
Jestrović (C. zvezda) 10
Milijaš (C. zvezda) 9
Dijara (Partizan), Milovanović (C. zvezda) 8...


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC