• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vikiliks drma i fudbal!

U bugarskom fudbalu sve je do guše trulo, objavio je Vikiliks.

 Vikiliks drma i fudbal! Izvor: MONDO

U Bugarskoj je, nakon kraha komunizma, fudbal postao simbol korumpiranosti i uticaja organizovanog kriminala na institucije, navodi se izvještaju koji 15. januara prošle godine poslala otpravnik poslova američke Ambasade u Sofiji Suzan Satan, a koji je objavio Vikiliks.

Fudbalski klubovi su vlasništvo vođa organizovanog kriminala, koji pokušavaju da se legalizuju u društvu putem popularne igre, navodi se u dokumentu.

U dokumentu, koji je trebalo da bude povjerljiv do 2019. godine, navode se i imena nekih šefova kriminalnih grupa poput Todora Batkova, koji se dovodi u vezu sa fudbalskim klubom Levski, jednim od najpopularnijih u Sofiji, kao i ime Vasila Boškova, bivšeg savjetnika CSKA iz Sofije.

Griša Gančev se dovodi u vezu sa "Liteksom", Nikolaj Gigov sa "Lokomotivom" iz Sofije, a ne zaostaju i braća Margini (Slavija, Sofija) i konzorcijum TIM (Crno more, Varna).

Posljednja tri predsjednika "Lokomotive" iz Plovdiva, kluba koji je dugi niz godina bio pod uticajem kriminalne grupe VIS, su ubijeni, piše u izvještaju američke Ambasade.

Vikiliks objavljuje i povjerljiv dokument američke Ambasade u Bugarskoj od 26. juna 2009. godine, u kome se navodi da će izvještaj Evropske komisije o borbi Bugarske protiv kriminala i korupcije, koji tek treba da bude objavljen, biti negativan.

Navodi se da jača nezadovoljstvo od "kozmetičkih popravki u Sofiji", kako bi se dobio dobar izvještaj, pri čemu se istovremeno ne sprovode realne reforme.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC