• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Ronaldo bježi Mesiju, Real juri Barsu

Real je pobijedio u madridskom predgrađu. Hetafe je položio oružje - 2:3. Dva gola dao je Kristijano Ronaldo.

 PRIMERA: Ronaldo bježi Mesiju, Real juri Barsu Izvor: MONDO

Hetafe je znao da pomrsi račune Realu. Osim u prošloj sezoni, kada su "kraljevi" dobili oba meča, ekipa iz predgrađa Madrida je u prethodnih pet sezona po jednom ostajala neporažena, od čega je čak četiri puta pobijedila.

I u ponedeljak uveče, u 17. kolu Primere, Real je imao problema - dozvolio je sebi luksuz da uđe u neizvjesnu završnicu utakmice. Ipak, pobijedio je 3:2 i vratio se na dva boda zaostatka u odnosu na Barselonu.

Kristijano Ronaldo postigao je dva gola. Uoči utakmice sa Hetafeom dijelio je prvo mjesto na listi strijelaca Primere sa Lionelom Mesijem, sa po 17 pogodaka, a sada je Argentincu iz Barselone pobjegao dva koraka.

Mrežu domaćina prvi put je zatresao iz penala, već u 11. minutu, pošto je Mane povukao i u kaznenom prostoru oborio Di Mariju.

Mladi, 22-godišnji Argentinac namjestio je i drugi gol za Real. Samo osam minuta kasnije proigrao je Ozila, koji je obišao golmana Kodinu i izvršio rutinsku egzekuciju.

Ipak, na isteku pola sata igre Pareho je prepolovio prednost gostiju poslije solo prodora. Prošao je "kroz" dvojicu protivničkih defanzivaca i precizno šutirao - 1:2.

Šanse su se ređale na obje strane, a sljedeći put mreža se zatresla u 57. minutu. Ponovo je strijelac bio Ronaldo, kome je asistirao Benzema.

Kako se utakmica bližila kraju sve je jači bio utisak da će tim Žozea Murinja bez problema upisati "trojku", ali je isključenje defanzivca Arbeole (drugi žuti karton) u 82. minutu dalo dodatnu energiju igračima trenera Mičela. Uspjeli su da smanje na 2:3 u 85. minutu.

Poslije oštrog centaršuta Marselo je loše reagovao ispred gola i ostavio otvoren šut Albiolu, koji nije propustio šansu.

Ipak, ostalo je 2:3, pa je Hetafe zaustavljen poslije četiri uzastopne pobjede u prvenstvu.

Na teren je u 76. minutu istrčao Kaka, umjesto Benzeme, što mu je bio prvi nastup poslije oporavka od povrede, još od maja 2010.



"Žuta podmornica" potapa i bez kapetana

Viljareal je nastavio da teroriše goste na El Madrigalu. Ostvario je osmu pobjedu kod kuće (uz jedan remi) i ostao je drugi najbolji domaćin lige, iza Reala koji jedini ima stoprocentan učinak.

Treću poziciju na tabeli učvrstio je savladavši Almeriju (2:0) i to bez najboljeg strijelca, Nilmara, koji će odmarati šest nedelja poslije operacije koljena. Zato su strijelci bili igrači iz drugog plana, defanzivac Katala i vezista Valero.

Za razliku od "žute podmornice", Atletiko nije uspio da slomi otpor Rasinga bez Dijega Forlana. Na Visente Kalderonu mreže su mirovale.

Majorka se, poslije tri meča u kojima nije dala ni gol, iživljavala nad Erkulesom - 3:0. Ekipi Mihaela Laudrupa je to bila prva pobjeda poslije tri uzastopna poraza.

Saragosa je prepustila "fenjer" Sportingu iz Hihona pošto je ostvarila tek drugu pobjedu u šampionatu. Veliku radost navijačima na La Romaredi donio je rezervista Brauljo pogotkom u 90. minutu, kojim je savladan Real Sosijedad - 2:1.

Na klupi Saragose sjedio je Ivan Obradović.

REZULTATI 17. KOLA:

Atletiko Madrid - Rasing 0:0

Viljareal - Almerija 2:0 (1:0)
/Katala 22, Valero 58/

Majorka - Erkules 3:0 (2:0)
/Nsue 38, Kasadesus 41, Pereira 51/

Saragosa - Real Sosijedad 2:1 (1:1)
/Pongol 10, Brauljo 90 - Prieto 33/

Hetafe - Real Madrid 2:3 (1:2)
/Pareho 29, Albin 85 - Ronaldo 11p, 57, Ozil 19/

nedelja:

Atletik Bilbao - La Korunja 1:2 (0:1)
/Ljorente 86 - Adirjan 22p, 52/

Barselona - Levante 2:0 (0:0)
/Pedro 47, 59 - Stuani 80/

Sporting Hihon - Malaga 1:2 (1:1)
/Kastro 42p - Velington 45, Apono 59p/

Sevilja - Osasuna 1:0 (1:0)
/Kanute 36/

Valensija - Espanjol 2:1 (1:1)
/Aduriz 29, Mata 90+2 - Kosta 45+1a/

TABELA: Barselona 46, Real Madrid 44, Viljareal 36, Valensija 31, Espanjol 28, Atletiko Madrid 27, Hetafe 26, Atletik Bilbao 25, Majorka 24, Sevilja 23, Real Sosijedad 22, Deportivo 21, Erkules 19, Rasing 19, Osasuna 17, Malaga 16, Levante 15, Almerija 13, Saragosa 13, Sporting 12.

(MONDO, foto Guliver/Getty images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC