• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Dijara i Jovetić odbranili Partizan

Partizan je golovima napadačkog tandema Lamin Dijara/Stevan Jovetić preskočio još jednu prepreku na putu do šampionske titule.

 MSL: Dijara i Jovetić odbranili Partizan  Izvor: MONDO

U poslednjem meču 28. kola Meridian Superlige, lider je pod pritiskom pobede večitog rivala, igrao i nadigrao Mladost iz Lučana sa 2:0 (0:0).

Trener crno-belih Slaviša Jokanović rekao je posle meča sa Čukaričkim (1:0) da je igra iz drugog poluvremena ključ pomoću kojeg bi titula trebalo da se vrati u Humsku.

Gotovo preslikanu utakmicu odigrali su njegovi igrači protiv Lučanaca u sredu, četiri dana kasnije.

"Ova igra nas sve ohrabruje i nadam se da ćemo u istom ritmu i završiti prvenstvo. Partizan je već 28 kola na prvom mestu i nema razloga da ne verujemo da ćemo i na kraju ostati na tom mestu. Ovo su koraci koji mogu da nas odvedu do cilja", rekao je trener pobednika Slaviša Jokanović.

Partizan je imao inicijativu tokom celog meča, ali su se gosti nekako odbranili u prvom poluvremenu. Ipak, odličnih deset minuta na početku drugog dela igre, bili su dovoljni crno-belima da slave novu pobedu i povrate tri boda prednosti nad Crvenom zvezdom.

Posle dve šanse Jovetića u prvom poluvremenu (6. i 12), potom i Dijare u 30. minutu kada je odlično intervenisao golman Igor Dimitrijević, Partizan je napravio blic-krig u uvodnim minutima drugog poluvremena.

U opštoj gužvi u šesnaestercu Mladosti, a igrao se 55. minutu, očekivalo se da će Jovetić i Tošić uspeti da "ćušnu" loptu u gol, ali je nekako došla do Dijare. Senegalac ju je iz neposredne blizine zakucao u mrežu, za radost 6.500 Grobara na Topčiderskom brdu - 1:0.

Pet minuta kasnije Partizan je izveo lepu akciju po levoj strani. Ivan Obradović je "zavrnuo" loptu ka Stevanu Jovetiću, koji fintom vara protivnika i preciznim udarcem šalje loptu u gol - 2:0 i uzdah olakšanja na Topčideru.

"Moji igrači nisu imali rešenja za dva najbolja špica u zemlji, Dijaru i Jovetića", rekao je Nenad Milovanović, strateg tima iz Lučana.

Upitan da li očekuje da će njegov tim uspeti da opstane u Ligi, Milovanović je odgovorio potvrdno, ali je dodao da ima stvari u srpskom fudbalu "koje mu se ne dopadaju".

"Ukazaću na neke stvari na Zajednici Superligaša u nadi da će nam fudbal krenuti napred, ali ako se to ne dogodi, ja ću otići iz fudbala".

Do kraja utakmice, Nenad Đorđević je iz slobodnog udarca sa više od 20 metara uzdrmao prečku. On je najbolji strelac tima, od kako je zimus došao iz japanske Džej-lige.

Lučanci su potom ostali sa igračem manje, kada je Nermin Useni dobio drugi žuti karton, a sve je to bila uvertira za partizanovog ofanzivnog vezistu Moreiru, koji je sa dva čudesna poteza podigao navijače na noge...

Najpre je petom proigrao Dijaru, koji nije dobio duel sa golmanom Lučanaca Bojana Mišića, a onda izveo dribling sa reklama za poznate proizvođače sportke opreme.

Partizan ni ovog puta nije poklekao pod pritiskom, igrajući svoj meč posle pobede Crvene zvezde. Bila je ovo najbolja igra tima u prvenstvu, ovog proleća.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC