• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugoligaški transfer u Hrvatskoj: Prodali igrača za 3 aluminijumska gola, svi zadovoljni, osim menadžera!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest mjeseci ima slobodne papire", kaže sportski direktor Cibalije iz Vinkovaca.

 Cibalia Vinkovci prodali igrača za tri aluminijumska gola Izvor: Envato

Kada su fudbalski transferi u pitanju Hrvatska obično prednjači u regionu po iznosima koji se vrte, naravno, prije svega zahvaljujući Dinamu i Zdravku Mamiću.

Međutim, ovih dana stiže i potpuno drugačije vijest iz komšiluka.

Možda će vas zanimati

 Umjesto miliona o kojima smo navikli da čitamo ovog puta vijest je da je igrač prodan za tri aluminijumska gola.

U pitanju je transfer Renea Šarića, mladog fudbalera Cibalie iz Vinkovica koji je prešao u Rudeš.

Transfer iz jednog hrvatskog drugoligaša u drugi privukao je pažnju zbog precizno navedenog obeštećenja “tri aluminijumska gola sa mrežama”.

Fudbalski klub Cibalia, koji je tokom protekle dvije decenije uglavnom bio član prve hrvatske lige, ali je u sezoni 2018/19 izbačen u treću ligu zbog finansijskih problema, našao se na udaru javnosti.

U vinkovačkom klubu, međutim, smatraju da je ovo odličan posao.

"Istina je da je Šariću na ljeto isticao ugovor nakon čega je on slobodan igrač te Cibalia za njega više ne bi dobila nikakvu odštetu. Na početku zimskog prelaznog roka je zajedno sa svojim roditeljem i menadžerom tražio slobodne papire bez ikakve odštete. Možda je to nekad u Cibaliji bila praksa, ali se sada to više tako ne radi. Ne može igrač pod ugovorom na kojeg klub računa tek tako doći, zatražiti slobodne papire i dobiti ih bez plaćanja odštete klubu. Da sada ne ulazim u detalje te priče koja je jako dugo trajala i nije bila nimalo ugodna, uspjeli smo pronaći rješenje kojim Cibalia nije ostala oštećena, a Rene je prešao u klub u koji je želio i koji ga je želio. Kako Rudeš nije bio zainteresovan za plaćanje odštete, menadžer je preuzeo na sebe tu obvezu u obliku pomenutih golova čija je vrijednost oko 45.000 (oko 6.000 evra) kuna i čija je nabavka svakako bila prvi vrhu liste prioriteta omladinske škole Cibalije. Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest mjeseci ima slobodne papire. Dobili smo situaciju u kojoj su svi zadovoljni. Osim možda menadžera", objasnio je Krešimir Tomić, sportski direktor Cibalije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC