• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flamengo se odrekao Ramba

Izgleda da je dolaskom Vanderleja Luksemburga na čelo najpopularnijeg brazilskog tima, završena divna epizoda Dejana Petkovića u Flamengu.

 Flamengo se odrekao Ramba Izvor: MONDO

Posljednje vijesti iz Brazila govore da se Luksemburgo zahvalio Srbinu na saradnji i da mu je poručio da je slobodan u izboru novog kluba. Ukoliko to Petković uopšte želi u 39. godini života.

Petković ima još godinu dana ugovora sa crveno-crnima iz Rija De Žaneira, ali je pitanje da li će poslije svega odlučiti da bude van ekipe čekajući da mu profi ugovor istekne.

Petković je drugi put zaigrao za Flamengo 2009. godine i to na nevjerovatan način! Zajedno sa Adrijanom, činio je tandem koji je klubu donio titulu prvaka Brazila, a na 52 utakmice od tada, u Brazilu popularni "Pet" postigao je 13 golova...



Prvi put, Rambo je za Flamengo igrao od 2000. do 2001. godine, a prije i poslije toga promijenio je ukupno 17 klubova, u karijeri koja je počela u Radničkom iz Niša, a bila nastavljena u Crvenoj zvezdi, Realu iz Madrida, itd.

Petković je u Brazilu ostavio neizbrisiv trag, a ukoliko poslije brisanja sa spiska potrebnih fudbalera u Flamengu odluči da završi karijeru, ostaće upamćen kao igrač koji je postigao najviše "olimpijskih golova" ikada. Rambo je čak osam puta u karijeri postigao pogodak direktno iz kornera.

Zbog svega što je uradio u Brazilu, imenovan je za počasnog građanina Rija, ispred Marakane stoji zvijezda sa njegovim imenom, a pet puta biran je u idealan tim brazilskog šampionata. Samo sa Flamengom osvojio je četiri trofeja...

Narednih dana biće poznato na koji način će Petković prihvatiti odluku da nije poželjan u Flamengu i da li će možda odlučiti da završi karijeru, a tada bi mu (bilo je najava i ranije) možda bila otvorena vrata Crvene zvezde, u kojoj bi mogao da dobije funkciju.

Samo u januaru, Petković je u Crvenu zvezdu poslao dvojicu fudbalera iz Brazila, Evandra Goebela i Kristijana Borhu.

Prošlog ljeta, ministar inostranih poslova u Vladi Srbije Vuk Jeremić, imenovao je Petkovića za počasnog konzula Srbije u Brazilu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC