• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dmitrović otjeran iz Borca

Biti kapiten u nekom od srpskih superligaša izgleda da je jednako rizičko kao i trenirati ih.

 Dmitrović otjeran iz Borca Izvor: MONDO

Pored ustaljene "trenerske vrteške", u posljednje vrijeme česta je i "kapitenska vrteška", a posljednji razlaz kluba i kapitena dogodio se u Čačku. Pravo niotkud, sa Morave stigla je vijest da je Borac raskinuo ugovor sa najiskusnijim fudbalerom kluba Bobanom Dmitrovićem.

Pre njega, ceh su iz različitih razloga i sa različitim posljedicama, platili Nenad Đorđević (Partizan), Nikola Lazetić (Crvena zvezda) i Slavoljub Đorđević (Crvena zvezda).

Beogradski sportski listovi "Sport" i "Sportski žurnal" gotovo potresno prenose vijest iz Čačka o načinu na koji je Dmitrović "otjeran" poslije šest godina provedenih u klubu.

Potez sportskog direktora Borca Slobodana Ilića okarakterisan je kao "štetan" i "bez sluha", uz pitanje: "Ko je sljedeći?"

Prije Dmitrovića, Ilić je raskinuo ugovore sa trenerima Ljibišom Dmitrovićem, Žarkom Đurovićem, Miodragom Martaćem, a posljednji u nizu bio je i prvi trener kluba Nenad "Neško" Milovanović.

"Niko, pa ni Slobodan Ilić ne može da degradira moje fudbalske, a iznad svega ljudske kvalitete", rekao je Dmitrović (38) za "Sportski žurnal".

"Svaki dinar u dresu Borca zaradio sam pošteno i odlazim uzdignuta čela. Znam da mi je zamjereno što u najtežim trenucima uvijek stanem uz igrače i trenera. Iliću su samo dobri poslušnici... Svaku oštriju riječ i kritički osvrt tumači neprijateljski. Istina ponekad zaboli, ali ja sam uvijek spreman da svakome pogledam u oči", dodao je Dmitrović.

On je u izjavi za "Sport" otkrio i sljedeće:

"Pozvao me je Ilić na razgovor i saopštio mi da prekidamo saradnju, ali nismo se dogovorili pod kojim uslovima. Borac ima određenih obaveza koje nije ispunio po ugovoru, zato još ne znam kako ćemo se rastati", rekao je Dmitrović i istakao da još nije stigao da razmisli gdje će nastaviti karijeru.

"O tome ću tek da razmišljam. Trenutno sam preokupiram obavezama oko dobijanja 'A' trenerske licence", dodao je Dmitrović.

Dmitroviću ugovor ističe narednog ljeta.

"Zaboravio je Ilić obećanja poput nastavka saradnje po završetku karijere. Čak sam prilikom dogovora o nastavku saradnje pristao da ugovovor produžim za manju cifru od dogovorene", navodi sada već bivši kapiten Borca iz Čačka.

Taj tim je prvi dio sezone završio na 13. mjestu, sa svega 13 bodova. Lošije plasirani su samo Metalac iz Gornjeg Milanovca (9), Hajduk iz Kule (8) i Čukarički (4).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC