• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: U Moskvi se "kuva" Kup južnog toka

Predsjednik Crvene zvezde rekao da se njegov klub, preko Gasproma, zalaže za formiranje novog takmičenja. O Robiju sve najljepše.

 Lukić: U Moskvi se "kuva" Kup južnog toka Izvor: MONDO

Vladan Lukić je zadovoljan Crvenom zvezdom u 2010. godini, vjeruje i nada se da će 2011. biti još uspješnija.

Gostujući na SOS kanalu predsjednik crveno-bijelih je objasnio kako je Robert Prosinečki izbio u prvi plan u izboru trenera i poručio da će hrvatski stručnjak (bez licence) sigurno sjediti na klupi kada se sezona nastavi. Takođe, pojasnio je da je Zvezde protiv regionalne lige zbog velikih troškova, a malo ćara i da se u Ljutice Bogdana razvila ideja o Kupu južnog toka, koja bi trebalo da se realizuje preko Gasproma.

"Robi je dolazio nekoliko puta, gledao naše utakmice, poslije kojih smo ćaskali... Bio je oduševljen atmosferom. Nekako se sve samo nametnulo. Ima pobjednički mentalitet. To nas je osvojilo i ubijedilo da je on pravo rješenje. Dobro poznaje Zvezdu iznutra i doživljava je kao najveći klub na svijetu", rekao je Vladan Lukić.

Prvi čovjek crveno-bijelih ne vidi problem u tome što Prosinečki nema profi licencu.

"Ne vidimo to kao ozbiljan slučaj. Robi će je imati do nastavka sezone. Poražavajuće je za nas to što je mnogo neuspješnih trenera dobilo licencu samo na osnovu imena, a čovjek koji je dolaskom u Zvezdu podigao buru u Evropi - nije. Ne dovodi se u pitanje da li će Robi sjediti na klupi".

Zvezda je do sada dovela dvojicu novih igrača - Brazilca Evandra i Kolumbijca Borhu.

"Nisam ih gledao uživo, ali imam izuzetno povjerenje u Ramba Petkovića, koji je dosta igrao i sa njima i protiv njih i upravo ih je on preporučio. Vjerujem da su ozbiljna pojačanja. Evandro je igrao u najvećim brazilskim klubovima i uvijek bio nosilac igre. Neka i u Zvezdi bude lider".

Salata bi mogao da bude sljedeći crveno-bijeli novajlija.

"Pregovori već dugo traju. Nismo ni očekivali da budu laki. On je stub odbrane slovačke reprezentacije. Statistika kaže da daje šest golova po prvenstvu. Da li će se realizovati transfer, ne mogu da tvrdim. Ozbiljno smo se organizovali i konkurentno se pojavili na tržištu".

Upitan da li će drugi igrač Slovana, vezista Božić, stići na Božić, Lukić je odgovorio:

"Neće, ali kasnije možda hoće. Za sada nemamo ponuda za naše igrače, ali imamo najave da ćemo prodati pojedince. Božić bi mogao da bude taj koji će popuniti upražnjeno mjesto. Zvezda želi takvog igrača".

Od svih pominjanih potencijalnih pojačanja najdalji je Volkov iz Šerifa.

"Pokazao je veliku želju da dođe, a da li je to realno, ne zavisi samo od njega i Zvezde, već i od stava njegovog kluba. Imamo kontakt sa njim, ali nije tako blizu dolasku kao na primjer Salata".

Ninkov je već dugo unazad, kad god počne prelazni rok, već viđen na izlaznim vratima, ali nikako da ode.

"On je zbog toga izložen izuzetnom pritisku javnosti i okoline. Kada se transfer ne realizuje, on loše počne sezonu, to je već postalo pravilo. Dogovorili smo se da se sada odmori i da bude skoncentrisan na pripreme i kasnije na igre, a ako bude suđeno da se desi - otići će".

Odlazaka će sigurno biti.

"Crvena zvezda je u prethodnom periodu prodala najviše i po broju igrača i po cifri".

Lukić se slaže da srpski fudbal ima problema sa menadžerima.

"Većina sebe naziva menadžerima. Od domaćih menadžera nismo dobili mnogo ponuda. Uglavnom dolaze da traže pare za igrače za kiriju za stan, za kola... Treba da se kreću po velikim takmičenjima i vide kako rade kolege iz inostranstva. Oni nama nisu potrebni, klub može da vodi računa o igračima. Očekujem da će naše tržište da se uozbilji, da smanji broj menadžera i da ostanu samo najkvalitetniji".

Predsjednik Zvezde je govorio i o stanju Vilotića.

"Znajući šta je Milan prošao, a i mi sa njim, presrećan sam što je dobro. Trenira i u fazi je oporavka. Očekujemo ga sredinom februara možda čak i na utakmicama. Posljednju riječ daće ljekar u Bolonji. Poznavajući Vilotin karakter, vjerovali smo u njega. Nije pokazivao pesimizam i znali smo da će pobijediti".

Političara ima u upravama klubova. Ni Zvezda nije izuzetak.

"Aleksandar Saša Antić je potpredsjednik, koji prije svega voli klub. Izuzetno je vrijedan. Ima političara niže klase, koji u klubovima vide šansu. Ali, zašto bi istaklnuti političari riskirali teško stečeni ugled".

Ne spori konflikt sa predsjednikom FSS, Tomislavom Karadžićem.

"Zvezda je najmanje doprinijela konfliktnoj situaciji. Reagovala je kada se priča o njoj i iznose neistine, kao što je bilo po završetku prošle sezone. Nije bilo dobre komunikacije sa predsjednikom FSS, ali između Zvezde i FSS jeste".

Putem medija, Lukić se "peckao" i sa predsjednikom Partizana, Draganom Đurićem.

"On se bori za pozicije svog kluba i ne mogu da mu zamjerim, to je njegovo pravo, jer se i ja borim za svoj klub".

Lukić kaže da ne može da ćuti kada je u pitanju nepravda.

"Ne možemo a da ne skrenemo pažnju na neke stvari, kao to što je to što je sudija Jovanetić ostao na listi poslije derbija".

Zvezda je protiv regionalne lige, a prvi čovjek kluba je objasnio zašto:

"Nisam protiv lige koja će donijeti nešto dobro. Mi se, uz pomoć sponzora (Gasproma), zalažemo za formiranje Kupa južnog toka, zanimljivog zbog nagradnog fonda. Ideja je već u Moskvi", poručio je Lukić i nastavio:

"Liga kakva je košarkaška, nije realna. Ne bismo dobili samo Dinamo i Hajduk i još dve jake utakmice, već bismo dobili i Varteks i Hrvatski dragiovoljac, a izgubili bismo Jagodinu, Kruševac, Užice... Takođe, i troškovi bi bili daleko veći. Mi smo prije da imamo našu ligu, ali da ulažemno u nju. Sada se ulaže, i to je dobar put".

Lukić je objasnio da Gasprom nije uticao na smanjenje duga već da je to uspio klub dobrom organizacijom.

"Gasprom nam je donio potrebnu sigurnost i ugled u svetu. Zvezda je na putu da reši problem, imamo ideju, ali kao i uvijek u životu, neophodna je i sreća da se realizuju projekti", zaključio je Vladan Lukić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC