• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiven Džerard postaje strašan trener: Njegov Rendžers ne može da izgubi i hit je Lige Evrope!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna sezona škotskog velikana na čelu sa engleskom legendom.

 glazgov-rendzers-stiven-dzerard-liga-evrope-titula-skotska Izvor: Tanjug/AP/Francisco Seco

Navijačima Glazgov Rendžersa bilo bi bolje da uživaju i da pamte svaki dan sezone 2020/21, jer će ovakvu teško ponoviti!

Pod vođstvom legendarnog Stivena Džerarda (40), škotski velikan igra praktično perfektno i prosto ne može da izgubi, što je potvrđeno i na početku nokaut faze Lige Evrope:

Antverpen - Glazgov Rendžers 3:4 (2:1)

Možda će vas zanimati

Iako je njegov tim gubio i na poluvremenu i u 66. minutu, kada je bilo 3:2 za Belgijance, Rendžersi su ipak ostvarili pobjedu velikim preokretom.

Gol za izjednačenje dao je nekadašnji đak Liverpula i Džerardovo otkriće Rajan Kent (24) u 83. minutu, a konačnih 4:3 za Škote postavio je Hrvat Borna Barišić (28), dvostruki strijelac.

Nekadašnji lijevi bek Osijeka, koji se svideo Džerardu kada je u ljeto 2018. igrao za taj tim baš protiv Rendžersa, bio je strijelac i iz penala početkom drugog dijela, a na kraju je zaokružio još jedan spektakularan uspjeh tima sa Ajbroks parka, koji sada ima veliku šansu da nastavi sjajnu evropsku sezonu.

Kako igra Džerardov Rendžers pokazuje i to što je u Škotskoj ubjedljivo prvi ispred Seltika i izvjesno je da će prvi put poslije 2011. godine jer ima čak 15 bodova više od Seltika. Uz to, ekipa "Stivija Džija" još nije izgubila u domaćem prvenstvu, pa ima impresivan učinak od 25 pobjeda i četiri remija.

Sa druge strane, Rendžersi i u Ligi Evrope još nemaju poraz, jer su u grupi bili prvi ispred Benfike, Standarda i Leha (sa skorom od četiri pobkede i dva remija), a sada su uspješno počeli i u nokaut fazi. 

Jedini poraz Džerardov tim doživio je protiv Sent Mirena sredinom decembra u Liga kupu, ali naravno da ga to neće mnogo bolketi jer je u poslednjih 28 mečeva u Evropi gubio samo od Bajera i Jang Bojsa.

Izvor: TANJUG/FRANCISCO SECO/AP

Legendarni as Liverpula postao je menadžer Rendžersa u maju 2018. i ove godine će titulom ukrasiti blistav početak trenerske karijere u seniorskom fudbalu. Prethodno trenersko iskustvo imao je samo u mladim kategorijama Liverpula, ali je njegovo znanje iz igračkih dana očigledno dovoljno da odmah stupi na najveću scenu.

"Moram da sačekam da se srce malo smiri", rekao je poslije utakmice u Belgiji kroz osmijeh.

"Bila je to fantastična utakmica. Neutralni navijači su sigurno uživali, ali iz ugla menadžera sigurno je da imam dosta stvari da analiziram. Očigledno je da defanzivno nismo bili dobri i drugi put smo na ovom nivou primili tri gola, a to govori da moramo mnogo da radimo", objasnio je smireno "Stivi Dži".

Ipak, razumije ekipu, kao i njene loše reakcije.

"Čujte, teško je pobijediti u gostima. Iskustvo škotskih klubova u Evropi mi to govori. Veoma je teško i zato moram da odam priznanje momcima, mislim da smo bili mnogo bolji u drugom dijelu", dodao je on.

Revanš je zakazan za sljedeći četvrtak.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC