• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kasano već srećan, blam Juventusa

Juventus ponižen u Torinu. Debi Kasana, asistencija i pobjeda Milana. Roma iz ofsajda do tri boda protiv Katanije.

 SERIJA A: Kasano već srećan, blam Juventusa Izvor: MONDO

Četiri fudbalera i nekoliko sudija obilježili su prvo kolo Serije A u 2011. godini.

Antonio Kasano je debitovao za Milan i zahvaljujući njegovoj asistenciji, lider Serije A sa gostovanja kaljariju na Sardiniji je odnio sva tri boda. Marko Borijelo i Mirko Vučinić, ali i sudije, skrojile su ishod meča Roma - Katanija (3:2), Sebastijan Đovinko, dijete Juventusa, sa dva gola je značajno doprinio ubjedljivoj pobjedi Parme nad "Starom damom" usred Torina - 1:4!

Nestašni dečko italijanskog fudbala, možda i jedan od najkontroverznijih igrača u novijoj istoriji "bubamare" na Apeninskom poluostrvu, Antonio Kasano ove zime je prešao iz Sampdorije u Milan (tačnije, Sampa ga se riješila!), a u svojoj prvoj utakmici za rosonere imao je gol-asistenciju koja je lideru italijanske lige donijela prva tri boda u novoj godini.

Milan nije bio ubjedljiv na Sardiniji, štaviše Kaljari je imao zrelije šanse, ali su rosoneri znalački došli do tri boda. Kasano, koji nije igrao od oktobra, ušao je u igru u 74. minutu (umjesto mladog Nijemca Aleksa Merkela), a samo desetak minuta kasnije dao je sjajnu loptu Marku Štraseru, koji je postigao svoj prvi gol za Milan i donio mu tri boda.

S obzirom na to da je Lacio odigrao sa Đenovom bez golova, Milan je povećao prednost na tabeli na +5 u odnosu na rimski klub.

Marko Borijelo i Mirko Vučinić postigli su po dva gola za Romu u pobjedi nad Katanijom na "Olimpiku" - 4:2, ali gosti će imati štošta da kažu na račun sudijske trojke.

Rimljani su dali dva, hm, blago rečeno sumnjiva gola. Roma je povela 1:0, potom je Katanija preokrenula u prvih 45 minuta i na odmor otišla sa 2:1, da bi Borijelo početkom drugog dijela poravnao.

U igru je u finišu ušao Crnogorac Vučinić, koji je sa dva gola donio novi preokret i trijumf domaćinu. Ali, gol koji je postigao u 86. minutu za 3:2, bio je neregularan. Frančesko Toti je dobio loptu iskosa sa lijeve strane, uputio loptu ka golu Katanije, ali je izblokiran, ona je došla do Vučinića, koji je bio u ofsajd poziciji i zakucao je u mrežu.

Uzalud su bili protesti gostiju, koji su samo par minuta poslije toga mogli do novog izjednačenja, ali je pravo čudo šta je promašio Delvekio.

Vučinić je potom, u sudijskoj nadoknadi, potvrdio trijumf "vučice".

Sebastijan Đovinko je igrač Juventusa na pozajmici u Parmi. Rođeni Torinac je u prvom meču Serije u 2011. godini rastužio svoj Juventus, postigavši dva gola i značajno doprinio pobjedi usred Torina.

Juventus - Parma 1:4 (0:1).

"Stara dama" je bila favorit pred meč. Torinski crno-bijeli bili su neporaženi u čak 13 posljednjih mečeva u Seriji A, dok je Parma došla sa negativnim skorom - samo jedna pobjeda u posljednjih pet utakmica. Pobjedom nad Parmom, Juventus bi se probio na drugo mjesto na tabeli, ali...

Sve što se dešavalo na terenu u Torinu išlo je na vodenicu Parme. Već u 17. minutu, Juventus, za koji je od početka igrao Miloš Krasić, ostao je sa igračem manje u polju, jer je Felipe Melo potpuno zasluženo dobio direktan crveni karton zbog udaranja Pacija bez lopte.

Sedam minuta kasnije, Juventusu je poništen gol, jer je Kjelini igrao rukom, što su sudije primijetile.

Krajem prvog poluvremena, Đovinko je doveo Parmu u vođstvo, a poslije samo tri minuta isti igrač je postigao drugi gol za Parmu! Bila je to kapitalna prednost.

Nikola Legrotalje je u 60. minutu smanjio, ali samo dva minuta kasnije, iskusni lisac, Argentinac Ernan Krespo vara čuvara Kjelinija koji ga obara u šesnaestercu. Penal za Parmu, koji Krespo pretvara u gol (Storari u jednu, lopta u drugu stranu).

Bio je to njegov sedmi ligaški gol u sezoni, što je njegov najbolji učinak još od sezone 2006/07. Argentinac još ima taj osjećaj za gol...

Do kraja meča, Parma je "stala na loptu", spustila tempo igre i znalački čuvala rezultat. Juventus je bio nemoćan. A u posljednjim trenucima meča debakl crno-bijelih. Rafaelo Paladino postiže četvrti gol za veliku pobjedu Parme i bijeg iz opasne zone.

REZULTATI 18. KOLA:

Juventus - Parma 1:4 (0:1)
/Legrotalje 60' - Đovinko 41', 48', Krespo 62'p, Paladino 90'/

Roma - Katanija 4:2 (1:2)
/Borijelo 5’, 47’, Vučinić 86', 90+1' - Silvestre 29’, Lopes 38’/

Bolonja - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Di Vajo 5’ - Santana 67’/

Breša - Ćezena 1:2 (0:2)
/Eder 50’ - Himenez 33’, Ćekareli 41’/

Kaljari - Milan 0:1 (0:0)
/Štraser 85'/

Đenova - Lacio 0:0

Leće - Bari 0:1 (0:0)
/Čuka 78'/

Palermo - Sampdorija 3:0 (1:0)
/Mikoli 37’, Miljako 50’, Makarone 79'/

Udineze - Kjevo 2:0 (2:0)
/Sančez 14’, Di Natale 25’/

Inter - Napoli (20.45h)

TABELA: Milan 39, Lacio 34, Napoli /-1/ 33, Roma 32, Juventus 31, Palermo 30, Udineze 26, Inter /-3/ 23, Sampdorija 23, Parma 22, Đenova /-1/ 22, Katanija 21, Kjevo 21, Kaljari 21, Bolonja 21, Fiorentina /-1/ 20, Ćezena /-1/ 18, Leće 15, Breša 15, Bari 14.

(MONDO - foto: Getty Images/yahoo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC