• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater: MOK je klub, a ne organizacija

Prvi čovjek FIFA izjavio da Međunarodni olimpijski komitet zbog svog sastava u članstvu više podsjeća na klub nego sportsku organizaciju.

 Blater: MOK je klub, a ne organizacija Izvor: MONDO

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater kritikovao je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) rekavši da se ta organizacija prema svom novcu odnosi "kao svaka domaćica".

"Naši računi su svima dostupni. Tako je od kada sam ja predsjednik FIFA, to se nije radilo ranije. MOK se ponaša kao domaćica prema svojim finansijama, dobije novac i potroši ga", rekao je Blater novinarima u Kataru gdje prisustvuje Azijskom kupu.

"MOK je u stvari klub. Od 115 članova te organizacije, samo 45 je povezano sa sportom... Ostalih 70 članova su pojedinačno imenovani. Ako želite da znate koja svjetska zemlja ima prinčeve, princeze i kraljeve, pogledajte listu članova MOK-a. Tamo ćete pronaći mnogo takvih", dodao je Blater, koji je član MOK-a od 1999. godine.

Na konstataciju da je princ Jordana Ali Bin al-Husein u četvrtak izabran za potpredsjednika FIFA, Blater je kroz osmijeh rekao: "Mi možemo sebi da priuštimo jednog".

Blaterove kritike neće mnogo pomoći FIFA u istrazi koju protiv nje vodi MOK zbog korupcije.

MOK proučava dokaze koje je objavio Bi-Bi-Si (BBC) da su pojedini funkcioneri FIFA uzeli novac od jedne marketinške agencije tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Svjetska fudbalska federacija se nalazi pod lupom nakon što je u decembru nekoliko funkcionera optuženo za trgovinu glasovima uoči izbora za domaćina Svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

FIFA je organizaciju Mundijala 2018. godine dodijelila Rusiji, a četiri godine kasnije domaćin svjetske smotre fudbala biće Katar.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC