• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko rekorder bivše Jugoslavije!

Prelazak Edina Džeke iz Volfsburga u Mančester siti za 32 miliona evra najveći je transfer koji je ostvario ijedan fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije.

 Džeko rekorder bivše Jugoslavije! Izvor: MONDO

Dosadašnji rekorder je prema pisanju portala “Sportsport.ba” bio još jedan momak koji je ponikao u klubu sa Grbavice. Elvir Baljić je u ljeto 1999. iz Fenerbahčea u madridski Real prešao za tada nevjerovatnih 26 miliona evra.

Treći najveći transfer iz bivše države ostvario je Savo Milošević, koji je 2000. iz Saragose u redove Parme prešao za 25 miliona evra.

Vlasnik četvrtog najvećeg transfera je Džekin novi saigrač i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov. Bogati šeici su Laciju za njegove usluge ljetos iskrcali 22.7 miliona evra, što je ekstremno visoka cifra, kada su u pitanju defanzivci.

Slijedi hrvatski plejmejker Luka Modrić, koji je iz Dinama u Totenhem prešao za 22 miliona evra, dva miliona manje vrijedan je transfer Nikole Žigića iz Rasinga u Valensiju 2007. godine.

Još jedan bivši napadač Crvene zvezde visoko kotira kad su u pitanju transferi. Riječ je o Darku Kovačeviću, koji je u ljeto 1999. godine za 17 miliona evra iz Real Sosijedada prešao u Juventus.

Istu sumu platio je i vlasnik Lacija za Sinišu Mihajlovića Sampdoriji, a dva miliona manje inkasirala je Zvezda 1998. godine za tadašnjeg kapitena Dejana Stankovića.

Ovog ljeta, za 15 miliona u Juve je stigao još jedan Srbin - Miloš Krasić iz moskovskog CSKA, a identična vrijednost transfera bila je i u slučaju Eduarda da Silve, brazilskog Hrvata, prilikom njegovog odlaska iz Dinama u Arsenal.

Potom slijede Predrag Mijatović, (14 miliona evra Valensija - Real), Mateja Kežman (14 Partizan - PSV), Bane Ivanović 13 (Lokomotiv - Čelsi), Vedran Ćorluka 13 (Dinamo - Mančester siti).

TOP 10 transfera igrača iz ex-Yu

Edin Džeko 32
Elvir Baljić 26
Savo Milošević 25
Aleksandar Kolarov 22.7
Luka Modrić 22
Nikola Žigić 20
Darko Kovačević 17
Siniša Mihajlović 17
Dejan Stanković 15
Miloš Krasić 15

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC