• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superkup u Beču, "vječiti" pune Ernst Hapel!?

Apatinska pivara zainteresovana je za organizaciju utakmice Superkupa Srbije u Beču. U ponudi tri stadiona. Odigravanje zavisi od "vječitih rivala".

 Superkup u Beču, "vječiti" pune Ernst Hapel!? Izvor: MONDO

Za razliku od većine evropskih država i liga, u Srbiji ne postoji tradicija održavanja utakmice Superkupa, u kojoj se na kraju sezone sastaju šampion i pobjednik nacionalnog kupa.

Apatinska pivara je do nedavno sponzorisala Lav Kup Srbije sa po 250.000 evra po sezoni. Osvajač je dobijao 80.000 evra, a 50.000, namijenjenih za pobjednika Superkupa, je ostajalo po strani.

Pivara iz Apatina, uprkos tome što više nije sponzor Kupa, još uvijek je zainteresovana da se organizuje meč između šampiona i pobednika Kupa Srbije, piše "Sportski žurnal". Za vrijeme dok je ova pivara bila sponzor Kupa za odigravanja ovakvog meča nisu postojali uslovi.

Crvena zvezda bila je osvajač "duple krune" u sezonama 2006. i 2007, dok je Partizan oba trofeja osvajao 2008. i 2009. Prošle sezone konačno su se stvorili uslovi da Srbija dobije pobjednika Superkupa, jer su "večiti" podijelili trofeje. Crno-beli su ostali šampioni države, ali je Kup promenio vlasnika i preselio se u Ljutice Bogdana.

Sponzor želi da meč Superkupa između Partizana i Zvezde učini još zanimljivijim, pa je ponudio da se duel igra u Beču, u usklađenom terminu.

Dva srpska najtrofejnija kluba u ponudi imaju tri stadiona u prestonici Austrije, to su: Gerhard Hanapi (18.500 - stadion Rapida), Franc Hor (13.400 - stadion Austrije) i Ernst Hapel (53.000). /b>

Sponzori žele da se "vječiti" sastanu u Beču prije svega zbog atraktivne lokacije i velikog broja naših iseljenika u Austriji i okolnim zemljama. Razlozi su još bolja prodaja TV prava, marketinški prostor, kao i veća cena ulaznica nego kada se derbi igra u Beogradu.

Da li će se utakmica igrati zavisi isključivo od Partizana i Zvezde, odnosno usklađivanja termina. Ponuda je na stolu, prenosi "Sportski žurnal".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC