• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Građanin" Džeko potpisao i dobio desetku!

Edin Džeko u petak kasno uveče potpisao je ugovor sa Mančester sitijem na četiri i po godine. Nosiće dres sa brojem 10.

 "Građanin" Džeko potpisao i dobio desetku! Izvor: MONDO

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bi volio da debituje već u subotu, 15. januara kad Siti dočekuje Vulverhempton.

"Već dugo se moje ime povezuje s klubom, još od prošlog ljeta, ali Volfsburg nije želio da me proda sve do sada", rekao je Džeko poslije obavljenih ljekarskih pregleda.

"Bilo je i previše spekulacija o mom transferu, ali ja se nisam obazirao na to. Ako previše razmišljate o tome, to se može odraziti na igru. Uvijek me jako privlačila pomisao da se pridružim Sitiju. Igrali su dobro prošle sezone i puno sam ih pratio na TV-u. Sad je sve gotovo i želim igrati što bolje", dodao je Džeko na tečnom engleskom jeziku.

Takođe, najskuplji igrač sa prostora bivše Jugoslavije priznao je da nije došao u "građane" zbog velikih novaca već ambicija kluba, koje mu je saopštio menadžer Roberto Manćini.

"Siti se bori za titulu u Premijer ligi i to je ono što želim. Uzbuđen sam što ću igrati s Tevezom i Tureom koje sam dosad gledao na televiziji, kao i što ću biti u timu s Boatengom i Kompanijem protiv kojih sam igrao. Želim takođe da dokažem navijačima zašto je klub izdvojio novac za mene. Svi žele golove i ja ih želim postizati, ali više od toga želim da je tim uspješan i da igramo dobro", podvukao je Edin.

Manćiniju je stavio do znanja da jedva čeka da zaigra i pokaže šta zna.

Džeko je postigao deset golova u polusezoni Bundeslige (17 utakmica), a na zvaničnom sajtu Sitija napisano je još da je Džeko rođen u Sarajevu i da je počeo karijeru u sarajevskom Željezničaru.

Spominje se njegov odlazak iz Želje u Teplice, a potom u Volfsburg, koji ga je kupio za četiri miliona evra. Takođe, navedeno je kako je u novembru 2009. postao UNICEF-ov ambasador dobre volje, i da je najbolji strijelac u istoriji Volfsburga sa 66 golova u 111 utakmica, odnosno 84 pogotka ukupno u svim nastupima za "vukove“.

Navedena je i izjava Džekinog novog klupskog kolege Žeroma Boatenga, koji je imao samo riječi hvale za reprezentativca BiH.

"Džeko ima sve. Može šutirati i lijevom i desnom podjednako dobro, ali i glavom. Veoma je jak napadač i kvalitetan igrač. On zna držati loptu i zna se kretati. Ima dobar osjećaj za gol", izjavio je Boateng.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC