• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Jalovi Arsenal, evrogol Milijaša

Lids i Arsenal igraće novi meč trećeg kola, pošto je Sesk Fabregas golom iz penala u 90. minutu spriječio senzaciju na stadionu Emirati.

 FA KUP: Jalovi Arsenal, evrogol Milijaša Izvor: MONDO

Pet minuta dijelilo je fudbalere Lidsa od novog podviga u nacionalnom kupu (prošle godine u istoj fazi takmičenja pobedili Mančester junajted na Old Trafordu).

Robert Snodgras doveo je drugoligaša u vođstvo u 54. minutu, pošto je Denilson srušio Maksa Grejdela u kaznenom prostoru. Golman Vojćeh Ščezni imao je loptu "na ruci", ali je ona ipak završila u mreži.

Lids je imao dve odlične šanse da povisi na 2:0 i riješi pitanje pobjednika, a onda se totalna ofanziva isplatila Arsenalu u posljednji čas. Tio Volkot povučen je za ruku u gol šansi, dosuđen je penal, koji je sigurno realizovao Fabregas.

Denilson je u nadoknadi vremena mogao da donese pobjedu "tobdžijama", ali je Kasper Šmajhel - sin Petera Šmajhela - maestralnom paradom skrenuo loptu u korner.

Iako je Arsen Venger poslao na teren kombinovani sastav, Arsenal je dominirao, stvarao šanse, ali kao u prvenstvenom meču sa Mančester sitijem nije znao da ih iskoristi.

Zato će još jednom morati da igra sa Lidsom - u gostima - a predstoje mu i dva polufinalna meča Liga kupa protiv Ipsviča, kao i uobičajene obaveze u Premijer ligi. Ne bi bilo iznenađenje da Arsenal na kraju ostane kratkih rukava i da se na Emiratima nastavi čekanje na trofej, koje traje od osvajanja "duple krune" u sezoni 2004/05...

Birmingem je rutinski odradio posao na gostovanju Milvolu, koji je tek u finišu stigao do počasnog pogotka - 4:1.

Nikola Žigić našao se u startnoj postavi, međutim, nije se istakao i zamijenjen je u 70. minutu. Nad njim je načinjeno nekoliko faulova i to je bilo sve od reprezentativca Srbije.

Mnogo bolji utisak ostavio je Nenad Milijaš, koji je odigrao cijeli meč za Vulverhempton i postigao vodeći gol na gostovanju drugoligašu Donkasteru. Milijaš je sa više od 25 metara pogodio gornji desni ugao, ali se ispostavilo da je time samo "razbjesnio" domaće fudbalere.

Popularni "vikinzi" su u roku od pet minuta preokrenuli na 2:1, a Stefen Hant u drugom poluvremenu iskoristio penal i izborio novu utakmicu na stadionu Molino - 2:2.

Ekipe iz Premijer lige u subotu su imale dosta visok procenat uspješnosti. Dalje su prošli Blekburn, Bolton, Fulam, Vigan, Everton, Aston Vila i Vest Hem.

Naravno da dan nije mogao da prođe bez iznenađenja. Najveće je napravio član četvrte lige Stivenidž, srušivši Njukasl na svom stadionu (3:1), dok je trećeligaš Nots Kaunti pobijedio u Sanderlendu (2:1). Reding je izbacio Vest Bromvič Albion (1:0), a Sautempton ekipu Blekpula (1:0).

Stouk kod kuće nije uspio da slomi otpor Kardifa (1:1), koji je jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u Premijer ligu naredne sezone.

U nedjelju su na programu četiri meča, uključujući veliki derbi Mančester junajted - Liverpul od 14.30 časova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC