• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real "neće" još da osvoji titulu?

Na prvi pogled, deluje kao da će "kraljevski klub" zapeti iz sve snage protiv Osasune...

 PRIMERA: Real "neće" još da osvoji titulu?  Izvor: MONDO

Sledeće srede je "El Klasiko". Meč između Real Madrida i Barselone. Međutim, može da se dogodi da jedan od najvećih derbija na svetu bude odigran samo za prestiž.

Ovog vikenda, Real Madrid bi mogao da osigura odbranu krune, odnosno osvajanje 31. titule prvaka Španije (Barselona ima 18). Madriđani gostuju svojoj "filijali", ekipi Osasune u nedelju. Ako pobede, gotovo je.

Tačnije, ne moraju ni da pobede, ukoliko Viljareal dan ranije, u subotu, ne pobedi Hetafe u gostima. Tada će "galaktikosi" putovati u Pamplonu uveliko ovenčani novom titulom u Primeri.

Na prvi pogled, deluje kao da će "kraljevski klub" zapeti iz sve snage protiv Osasune, tima u kojem su prvoligaški zanat učili mnogi klinci iz podmlatka Reala (Kastilje). Ipak, nije nemoguće da će se tim Bernda Šustera čuvati za sredu, da će Nemac na teren poslati neke od rezervista po cenu da se meč izgubi.

Uostalom, možda bi bilo slađe titulu osvojiti upravo pobedom u "El Klasiku".

Bitan faktor su i fudbaleri Osasune, koji su prvi iznad crte. Daleko od toga da su izborili opstanak. Svakako će momci iz Pamplone, gradu čudnih tradicija, igrati na nož protiv slavnog rivala, a ne bi trebalo zanemariti i tradicionalno "dobre" odnose dva kluba.

"Jedva čekamo da konačno bude naša. Borićemo se snažno da je osvojimo još protiv Osasune, upravo jer je i njima ovaj meč važan", ne ostavlja mesta spekulacijama Havijer Saviola, iako je skoro zaboravljen u rotacijama Bernda Šustera.

Nije nemoguće da retke minute ove sezone uveća upravo protiv Osasune.

Real Madrid ima 75 bodova, Viljareal 65, Barselona 61...

Fudbalerima Barselone, od svih mogućih ciljeva postavljenih pred početak sezone, ostalo je samo da se nadaju da mogu da preteknu Viljareal do kraja Primere i izbegnu kvalifikacije za Ligu šampiona.

Drugu sezonu zaredom tim Franka Rajkarda ostao je bez ijednog trofeja. Poslednja nada iščezla je prošlog utorka, kada su Katalonci eliminisani od Mančester junajteda u polufinalu Lige šampiona.

Barsa nije pobedila na poslednjih pet utakmica (!?) i to je najgori niz rezultata još od sezone 2002/03.

"Ovaj nedostatak ostvarenja tera nas da pravimo promene u klubu. Sada je trenutak da se sve analizira, ali ćemo odluke doneti na kraju sezone", najavio je "čistku" Ćiki Begeristain, bivši fudbaler i aktuelni sportski direktor kluba.

Ništa novo, ali treba pomenuti da su u vrhu liste za raskid saradnje: Rajkard, Ronaldinjo, Deko, Zambrota, pa i Anri. Možda je lakše krenuti od onih na koje računaju na Kamp Nou (Pujol, Ture, Ćavi, Injesta, Eto, Krkić, Dos Santos).

Trka za titulom je praktično već završena, ali je borba za opstanak, kao i jurnjava za četvrtim mestom, koje vodi u Ligu šampiona izuzetno zanimljiva.

Četvrti Atletiko Madrid ima 55, Rasing iz Santandera 53, Sevilja 52... Prvi igraju protiv Rekreativa, drugi protiv Mursije, treći protiv Valjadolida.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC