• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''E sad ćemo Milanu je*ati mater'': Šta je Zvezdi falilo? Otkrio joj Ćiro Blažević!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni trener navikao nas je na mišljenje bez dlake na jeziku.

 ciro-blazevic-crvena-zvezda-ac-milan-liga-evrope Izvor: MN PRESS

Kada ''trener svih trenera'' kaže, mora da je tako! Miroslav Ćiro Blažević (86), ugledni fudbalski trener iz Hrvatske, analizirao je u svom stilu, bez dlake na jeziku, dvmeč Crvene zvezde i Milana u nokaut fazi Lige Evrope.

Možda će vas zanimati

Beogradski tim je ispao, ali nakon dva remija protiv favorita iz Italije koji je veliki deo aktuelne sezone proveo na liderskoj poziciji Serije A. U revanšu u Milanu bilo je 1:1.

Blažević tvrdi, u razgovoru za Kurir, da bi crveno-beli izbacili velikog favorita iz Evrope, samo da su imali malo drugačiji, odnosno bezobrazniji pristup ovim utakmicama.

''Falilo je autoriteta! Da su ušli u utakmicu u stilu "ko vam je*e mater". Da su izašli na teren i rekli "e, sad ćemo je*ati mater Milanu". Eto, to je falilo. Ali, ostao je utisak da se može sa velikanima'', otkriva iskusni fudbalski radnik iz Hrvatske.

Stari trenerski vuk dodaje da je crveno-belima malo falilo, a da je ulogu odigrala i sreća.

''Malo je falilo, sine moj. Malo. Ali to na kraju uvek bude mnogo. Sreća je, baš kao i nesreća, ta koja na kraju zakamuflira sve. Važno je da sad i mi imamo utisak da možemo i sa najvećima. To je dobro za buduće utakmice'', zaključuje Blažević.

Njega, kao i mnoge druge, nerviraju fudbalske utakmice bez navijača. Smatra da je to poseban hendikep za ekipe sa naših prostora. 

''Veliki je hendikep to što nema navijača na stadionu. Veliki za sve nas, a najveći za fudbalere, veruj mi. Ipak, na kraju je najvažnije da smo svi živi i zdravi u ova teška i čudna vremena.''

Danas je, iako se trenutno ne bavi trenerskim poslom, bolji trener nego ikada u karijeri. Zato ponude za posao i dalje stižu.

''Imam 86 godina i sigurno sam sada bolji trener nego što sam ikad bio, ali mi razum govori da nemam pravo da radim. Treba biti realan. Uvek sam govorio da ću umreti na klupi i želim da zahvalim Novom Pazaru što mi je to ponudio'', kaže Ćiro, a na konstataciju novinara Kurira da još nije vreme da "ode na klupu", kroz osmeh konstatuje:

''E, što si bezobrazan, pi*ka ti materina. Meni su sati odbrojani, meni se žuri.''

Nedavno Blažević bio glavni kandidat da preuzme klupu Novog Pazara, ali do saradnje kluba iz Superlige i hrvatskog trenera nije došlo.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC