• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Još tuge za Liverpul

Mančester junajted savladao velikog rivala golom Gigsa iz spornog jedanaesterca, a kapiten Stiven Džerard isključen. Džeko navijao.

 FA KUP: Još tuge za Liverpul Izvor: MONDO

Kad ne ide, onda ne ide. To su u nedelju na svojoj koži osjetili fudbaleri Liverpula i njihov novi menadžer Keni Dalgliš.

Mančester junajted plasirao se u četvrto kolo FA kupa, pobijedivši rezultatom 1:0 (1:0), a strijelac je bio Rajan Gigs već u drugom minutu.

Jedva je prošlo 30 sekundi igre, kada je Dimitar Berbatov pao u šesnaestercu poslije minimalnog kontakta sa Danijelom Agerom. Sudija Hauard Veb dosudio je penal, a Gigs ga iskoristio, mada je Pepe Reina dobro procijenio gdje će šutirati veteran iz Velsa.

Ako se izuzme taj neočekivani momenat, utakmica je bila ravnopravna, bez izrazitih šansi za gol, dok u 32. minutu Liverpul nije ostao sa igračem manje. Stiven Džerard i Majkl Kerik startovali su na loptu, ali je "vezista" Junajteda prvi stigao do nje, a Džerard do Kerikovih nogu.

Start sa dvije noge podignute od zemlje nije ni zaslužio ništa manje od isključenja.

Džoni Evans (igrao u paru sa Ferdinandom, umjesto Nemanje Vidića) u finišu prvog poluvremena je pogodio stativu poslije kornera, a šanse za "crvene đavole" propuštali su u drugom dijelu Ćićarito i Gigs, ali Junajted u principu nije pretjerano jurio za drugim pogotkom.

Gosti su pod Dalglišovim vođstvom pokazali zavidan borbeni duh, ali osim pokušaja Fabija Aurelija iz slobodnog udarca nisu ozbiljnije ugrozili Tomaša Kuščaka.

Totenhem je lako izašao na kraj sa Čarltonom (3:0), iako je Hari Rednap odmarao Bejla i Van der Varta.

Čelsi je poslije dužeg vremena pružio dobru i efikasnu partiju, mada drugoligaš Ipsvič, koji takođe proživljava teške dane, nikako nije pokazatelj izlaska iz krize.

Ipak, rezultat Čelsi - Ipsvič 7:0 dobro zvuči svakom navijaču posrnulih "plavaca". Golove su postigli Danijel Staridž (dva), Frenk Lampard (dva), Salomon Kalu i Nikolas Anelka, a gosti su jednom sami zatresli svoju mrežu.



Mančester siti nije uspio da pobijedi u Lesteru iako je vodio 2:1. Domaćin, koji se nalazi na sredini tabele Čempionšipa, uspio je da stigne do izjednačenja dobrom igrom u drugom poluvremenu - 2:2.

Tako će "građani" morati da igraju ponovljeni meč sa Lesterom, kod kuće, 19. januara.

Lester, na čijoj klupi sjedi Sven Goran Erikson, poveo je već u prvom minutu preko Bambe, ali su Milner (23. minut) i Tevez (45. minut) donijeli preokret prije odlaska na odmor. Međutim, King je u 64. minutu postavio konačan rezultat poslije greške gostujućeg golmana Harta.

Aleksandar Kolarov odigrao je cio meč u timu Roberta Manćinija.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije debitovao u dresu Sitija, ali je svoje saigrače gledao sa tribina u ulozi navijača, sa šalom oko vrata.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC