• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Muke Intera i Milana, Ljajić heroj

Milan sve vrijeme jurio i stigao Udineze - 4:4. Interov preokret na Siciliji - 2:1. Ljajić za pobjedu Fiorentine.

 SERIJA A: Muke Intera i Milana, Ljajić heroj Izvor: MONDO

Kakva nedeljna ludnica u Italiji! Preokreti su prštali kao konfete.

Milan se "iščupao" na San Siru protiv Udinezea (4:4), Inter je savladao Kataniju na Siciliji (2:1), Adem Ljajić donio bodove Siniši Mihajloviću u 88. minutu protiv Breše (3:2), Sampdorija je iskoristila gluposti Žuana da "vučicu" položi na pleća (2:1), pa je iznenađujući poraz Lacija na svom terenu od najgoreg gosta Serije A, Lećea (1:2), ostao neprimjećen.

Lider je bio nadomak drugog uzastopnog poraza kod kuće, ali je poslije duplog pasa sa Kasanom, Ibrahimović u 93. minutu izjednačio na 4:4. A vodili su gosti sa Friulija 1:0, pa 3:1, pa 4:3. Defanzivac domaćih Bonera ispadao je kao iz voza što su napadači Udinezea vješto kortistili, Di Natale je dao dva gola, a po jedan Sančez i Denis, koji je svoj tim doveo u vođstvo od 4:3 u 89. minutu i tada se činilo da "rosonerima" više nema spasa. Ali, novajlija iz Sampdorije je "upisao" drugu asistenciju, a Šveđanin pogodio bod.

Prije toga, Pato je dva puta bio precizan, dok je Benacia postigao autogol.

U to vrijeme na Siciliji, trener Leonardo nije ništa mijenjao formacijski u odnosu na tim Intera koji mu je u četvrtak na debiju donio trijumf nad Napolijem.

Međutim, kada je Maksi Lopez u 71. minutu doveo Kataniju u vođstvo, pošto je prethodno Dejan Stanković loptu izbacio sa gol linije, "slonovi" su došli nadomak reprize podviga od proljetos kada su savladali aktuelnog šampiona.

Ali, Kambijaso je sa dva pogotka za samo pet minuta (74. i 79) donio preokret. Prvo ga je sa golom spojio Stanković, a zatim je Argentinac u mrežu sproveo centaršut Maikona za konačnih 2:1.

Breša je u Firenci vodila 2:0 na poluvremenu, ali je izgubila. Đilardino je prepolovio "minus" u 72. minutu, u 86. je Santana izjednačio, a u 88. je Đilardino asistirao Ljajiću (ušao u igru u 58), koji je sa 15-ak metara precizno šutirao za veliko slavlje na Artemio Frankiju - 3:2.

Ekipa Rome nalazila se na dobrom putu da zabilježi četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Međutim, stub njene odbrane kao da je želio da baš to spriječi...

Vučinić je donio "vučici" vođstvo u 18. minutu, sjajnim udarcem iskosa sa desne strane, dok su strijelci za Sampdoriju bili Nikola Poci u 58. (penal) i Stefano Guberti u 83. minutu.

Domaći tim nije imao pravu šansu sve dok Žuan nije poslao nepromišljeno, riskantno dodavanje unazad golmanu Žuliju Seržu. Odlično je reagovao Anđelo Palombo, presjekao taj pas i primorao Serža da ga sruši u kaznenom prostoru.

Očekivano, sudija je pokazao na "bijelu tačku", a golmanu crveni karton - 1:1.

Solidno se Roma držala i sa igračem manje, mogla je bar do boda, ali se sedam minuta prije kraja ponovo "istakao" brazilski reprezentativac. Smušenom intervencijom na šest-sedam metara od gola omogućio je snalažljivom Gubertiju da mu ukrade loptu i matira rezervnog čuvara mreže Donija...

Sampdorija je u finišu izdržala pritisak, mada se zbog drugih žutih kartona Lukinija i Gastaldela odjednom ona našla u brojčano podređenom položaju.

Treneru Đenovljana Domeniku Di Karlu ovo je bio 300. meč Serije A, pri čemu njegove ekipe nikada do danas nisu postigle gol u susretima sa Romom!

U domaćem timu debitovao je Federiko Makeda, koji je nedavno stigao na pozajmicu iz Mančester junajteda.

I drugi rimski klub doživio je poraz identičnim rezultatom, ali na svom Olimpiku i to od autsajdera iz Lećea. A baš u nedelju Lacio slavi 111. rođendan. Tako su nebesko-plavi propustili šansu da se primaknu Milanu.

Utakmici su prethodili incidenti u kojima je najmanje 20 policijaca lakše povrijeđeno.

Novinska agencija Ansa javila je da je većina od oko 100 navijača imala kapuljače preko lica i da su huligani palili kontejnere, lomili izloge i bacali pirotehnička sredstva. Policija je u sukobu sa huliganima koristila suzavac, a prema prvim informacijama, uhapšen je 31-godišnji navijač Lacija.

Kaljari je, takođe 2:1, pobijedio u Parmi, a dva meča završena su bez golova - Ćezena - Đenova i Kjevo - Palermo. Boško Janković bio je starter u timu Đenove, na terenu je proveo 60 minuta.

Rezultati 19. kola:

Sampdorija - Roma 2:1 (0:1)
/Poci 58p, Gubereti 83 - Vučinić 18/

Milan - Udineze 4:4 (1:1)
/Pato 45+1, Benacia 78, Pato 82, Ibrahimović 90+3 - Di Natale 35, 65, Sančez 53, Denis 89/

Bari - Bolonja 0:2 (0:1)
/Ekdal 38, Di Vajo 69/

Katanija - Inter 1:2 (0:0)
/Lopez 71 - Kambijaso 74, 79/

Ćezena - Đenova 0:0

Kjevo - Palermo 0:0

Fiorentina - Breša 3:2 (0:2)
/Đilardino 72, Santana 86, Ljajić 88 - Dijamanti 30, Kordova 45+4/

Lacio - Leće 1:2 (0:1)
/Mauri 47 - Muslera 39p, Grosmiler 73/

Parma - Kaljari 1:2 (0:2)
/Đovinko 54 - Akvafreska 22, 32/

Napoli - Juventus 20,45

TABELA: Milan 40, Lacio 34, Napoli /-1/ 33, Roma 32, Juventus /-1/ 31, Palermo 31, Inter /-2/ 29, Udineze 27, Sampdorija 26, Bolonja 24, Kaljari 23, Fiorentina /-1/ 23, Đenova /-1/ 23, Kjevo 22, Parma 22, Katanija 21, Ćezena /-1/ 18, Leće 18, Breša 15, Bari 14.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC