• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ronaldinjo je plaćenik i izdajnik"

Dok u Gremiju vlada haos jer bivši najbolji fudbaler nije želio da se vrati u matični klub, Flamengo mu priprema predstavljanje.

 "Ronaldinjo je plaćenik i izdajnik" Izvor: MONDO

Palmeiras je u nedelju objavio da više nije zainteresovan da potpiše ugovor sa Ronaldinjom, nakon čega je brazilskom fudbaleru preostao jedino Flamengo.

Ovaj popularni južnoamerički klub je već i objavio da je dogovor sa Milanom "99,9 odsto siguran".

Samo dan ranije Gremio, klub u kome je Ronaldinjo počeo svoju karijeru, je odustao od bivšeg najboljeg fudbalera planete optužujući njega i roso-nere da traže previše novca.

Ronaldinjo je postao vrlo nepopularan u svom rodnom gradu, gdje su navijači čak i protestovali i nazvali "plaćenikom" i "izdajnikom" mašući novčanicama pred tv kamerama, a jedna grupa ga je vrijeđala u noćnom klubu tako da je on morao da ima obezbjeđenje.

Lokalni kongresmen Žilmar Soselja želi da 30-godišnjeg fudbalera proglase personom non grata u Rio Grande do Sul, rekavši da je već drugi put izdao Gremio.

Naime, navijači i predsednik Gremija želeli su 2001. godine da Ronaldinjo ostane u klubu, ali je on ipak potpisao za PSŽ.

I legendarni fudbaler Pele kritikovao Ronaldinja rekavši da novac ne bi trebalo da bude problem za njega u ovoj fazi karijere.

"Ako on stvarno voli Gremio, kao što je rekao, onda bi trebalo da igra besplatno", rekao je Pele.

Predsjednik Gremija Paolo Odone napao je Ronaldinjovog brata i agenta Roberta Asisa, kojim mu je navodno rekao da je sporazum praktično postignut i da su advokati obe strane radili na sedmoj verziju ugovora za ovaj transfer.

Na stadionu je već bile obavljene pripreme za Ronaldinjovo gala predstavljanje, montirano je ozvučenje, ali je sve naglo otkazano.

Ronaldo de Asis Moreira biće predstavljen na drugom mjestu.

"Flamengo i Milan su postigli dogovor o transferu. Ostalo je da se u naredna dva, tri dana, dogovorimo oko detalja ugovora", rekla je predstavnica Flamenga Patrisija Amorim.

Potpredsjednik Milana Adrijano Galijani rekao je poslije razgovora sa brazilskim kolegama:
"Što se nas tiče Ronaldinjo je 99,9 odsto fudbaler Flamenga. Nadam se da ćemo u ponedeljak ili utorak dogovoriti i posljednje detalje ugovora".

Ronaldinjov ugovor sa Milanom ističe u junu, ali mu je italijanski klub dao dozvolu da pronađe novi angažman u Brazilu.

Ronaldinjo je prethodno igrao za Barselonu od 2003. do 2008, kada je prešao u Milan.

Navijači italijanskog kluba su se u nedelju oprostili od ovog fudbalera pošto su uoči utakmice sa Udinezeom na San Siru istakli veliki transparent "Ćao Ronaldinjo. Hvala za sve i srećno".

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC