• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Zenit - Glazgov u finalu!

U revanšu polufinala Kupa UEFA, Rusi su do nogu potukli Nemce. Glazgov Rendžers defanzivom i preko penala u finale!

 KUP UEFA: Zenit - Glazgov u finalu!  Izvor: MONDO

Kakav brodolom velikog Bajerna! Skupoceni tim iz Minhena pretvoren je u olupinu na Petrovskij stadionu u Sankt Peterburgu. Ruski Zenit plasirao se u finale Kupa UEFA.

Pred krcatim tribinama u četvrtak uveče, u revanšu polufinala Kupa UEFA, Rusi su do nogu potukli Nemce. Četiri gola u mreži Olivera Kana, to je nešto što niko nije očekivao, iako je u Minhenu pre sedam dana bilo 1:1.

Čak se i tvorac ovog Zenita (uz moćnog finansijera Gasprom), holandski stručnjak Dik Advokat, posle četvrtog gola na meču uhvatio za glavu i pitao: "Da li je moguće!?"

1:0, Pogrebnjak iz slobodnjaka u 4. minutu - uplašeni Riberi je skočio, a lopta prohujala ispod njega pravo u mrežu.

2:0, Zirjanov, posle soloprodora u 39. minutu - Martin De Mikelis je "poslat po burek", a Oliver Kan samo pokušao da zatvori ugao veštom dribleru.

3:0, Viktor Fajzulin glavom u 54. minutu - Brzonogi desni bek Igor Denisov probio je omalenog Lama, centrirao i pogodio u čelo Fajzulina, koji je "nategao" iz sve snage. Refleksni pokret Kana rukom usledio je tek kada je lopta zategla mrežu.

4:0, opet Pogrebnjak u 73. minutu - Domingez je "izlomio leđa" Lamu, poslužio kao na tacni Pogrebnjaka, koji se ukopao na 15 metara od gola i desnom, iz prve, bacio u očaj Olivera Kana.

Ekipa, koja je superiorno osvojila titulu u Bundesligi, izgledala je totalno nemoćno pred Zenitom, koji je igrao bez jednog od najboljih igrača Aršavina.

Igra Bajerna, pobednika Kupa UEFA iz 1996. godine, može se uporediti sa izdanjem Barselone od pre dve večeri na Old Trafordu. Riberi je, kao i Mesi, vukao loptu, driblao, pokušavao, ostali nisu imali ideju šta sa loptom da rade.

Doduše, imao je Bajern dve dobre prilike u prvom poluvremenu. Jednu pri vođstvu domaćina od 1:0, drugu kada je bilo 2:0. I to je bilo sve.

Naleteli su na enigmu za mnoge evropske ekipe ove sezone u UEFA kupu. Uostalom, to dobro znaju i fudbaleri Bajera iz Leverkuzena. Oni su u sred Nemačke izgubili od Zenita sa 4:1 u prvom meču četvrtfinala.

Fudbaleri Zenita prepustili su inicijativu gostima, Bajern je imao loptu u nogama 60 odsto vremena, ali je ruski šampion postigao četiri gola iz šest šuteva u okvir.

Treći i četvrti gol bili su klasični kontranapadi.

Sa dva gola protiv Bajerna, Pavel Pogrebnjak je pretekao Luku Tonija na čelu liste strelaca ovog takmičenja. Ako se računa i gol iz kvalifikacija, Pogrebnjak ih ima 11, Toni deset.

Zenit je prvi tim, koji se sprema za put u Englesku, gde će na stadionu Grad Mančester, domu Sitija, 14. maja biti odigrano 37. finale Kupa UEFA.

Drugi finalista Kupa UEFA je Glazgov Rendžers! Glazgov je odoleo svim napadima Fiorentine u Firenci i posle 0:0 u oba meča, prošao je u finale zahvaljujući boljem izvođenju penala.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC