• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Rendžers antipropagandom do finala

U revanšu polufinala, Artemio Franki je zanemeo: Fiorentina - Rendžers 0:0, prvi meč 0:0, penalima 2:4! Škoti se izborili za 210 minuta igre bez gola.

 KUP UEFA: Rendžers antipropagandom do finala  Izvor: MONDO

Uz svo dužno poštovanje prema rezultatu koji su fudbaleri Rendžersa ostvarili ove sezone - Evropa je osuđena da u finalu Kupa UEFA gleda antipropagandu fudbala.

U revanšu polufinala, Artemio Franki je zanemeo: Fiorentina - Rendžers 0:0 (0:0), prvi meč 0:0, penalima 2:4!

Škotski tim, odbranio je svoju mrežu posle 210 minuta mučenja gledalaca i protivnika, a onda boljim izvođenjem penala izborio pravo da se 14. maja u Mančesteru, protiv ruskog Zenita, bori za drugi najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu!

Šta drugo možemo da kažemo, nego - napred Zenit!

Na putu do drugog finala Kupa UEFA u istoriji, klub škotskih protestanata ŠEST puta je odigrao 0:0, uključujući i revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde na Marakani. I, u pravu je bio Leo Mesi posle meča Rendžers - Barselona (0:0), kada je rekao da to što "policajci" igraju - nije fudbal.

Fiorentina je u revanšu, pred prepunim stadionom, naročito u drugom poluvremenu i produžecima, sabila Škote na njihovu polovinu, uputila 30 šuteva u okvir gola, stvorila "mali milion" prilika (au, šta je sve promašio Bobo Vijeri) i na kraju morala sav trud da stavi na kocku.

A, kocka je... zna se.

U finale ide tim koji je za 120 minuta u Firenci uputio TRI šuta ka golu protivnika. Dva su naterala Freja da interveniše.

Posle prve serije penala, činilo se da ćemo na stadionu Mančester sitija gledati meč Zenit - Fiorentina. Fergusonov šut odbranio je Frej, a naš Kuzmanović bio je siguran.

I, posle druge serije, Italijani su vodili sa 2:1, a onda su Liverani (odbrana Aleksandera) i Vijeri (preko gola) podlegli pritisku... Škoti su samo to čekali. Vitaker, Papac, Hendani i Novo nisu grešili, tim sa 51 titulom prvaka Škotske i jednim osvojenim Kupom pobednika Kupova dobiće novu priliku da prigrli trofej UEFA.

Dakle, 14. maj, "City of Manchester" stadion: Zenit Sankt Peterburg - Glazgov Rendžers.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC