• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli dobili rok za transfer Holendera, da li je to već "gotova stvar"?

Autor 000

Kragujevčanin bi mogao da od sezone 2021/22 bude isključivo igrač "parnog valjka".

 fiLIP hoLENDER OSTANAK U fk pARTIZAN Izvor: MN PRESS

Filip Holender je na putu da ostane igrač Partizana! Napadač crno-bijelih je u smiraj ljetnog prelaznog roka stigao na pozajmicu iz švajcarskog Lugana, a klub iz Humske je sve bliži odluci da njegov ugovor otkupi.

Više je razloga koji su uticali na to da reprezentativac Mađarske bude "već viđen" u Partizanu i u sezoni 2021/22.

Partizan ima rok do 10. juna ove godine da otkupi ugovor Holendera od Lugana, otkrio je u utorak "Mozzartsport", i sve je izvhesnije da će crno-bijeli to i učiniti.

Za tako nešto bi morali da plate 450.000 evra, što bi vrijednost njegovog transfera učinilo tačno 500.000 evra, imajući u vidu da je godinu dana pozajmice stajalo Beograđane tek 50.000 evra.

Ali šta je sve to što Partizan dobija ovakvim potezom koji je sve jasnije samo pitanje vremena?

HOLENDER JE PROVJERENO RJEŠENJE

Dakle, transfer od ukupno 500.000 evra za igrača koji je već jednu sezonu proveo u klubu i u čije kvalitete je Aleksandar Stanojević imao sasvim dovoljno vremena da se uvjeri.

To znači i da Partizan ne bi morao da traži ofanzivca na njegovoj poziciji tokom ljetnog prelaznog roka i tako rizikuje da možda napravi lošu procjenu nekim drugim transferom.

POKRIVA VIŠE POZICIJA

U situaciji u kojoj se Žan-Kristof Bajbek kao pojačanje na mjestu centralnog napadača nije pokazao kao zavidno rješenje, a Nikola Štulić je još uvijek mladi i talentovani igrač koji postepeno dobija svoje šanse, igrač poput Holendera je Partizanu potreban.

Holender je do sada pokazao da se odlično snalazi na mjestu špica iako je kao igrač formiran na mjestu krila. Ali i to je njegov veliki plus. Stanojević voli da mijenja i rotira, pa može da Holendera koristi na više poziciju i napadačkoj liniji. Tako može da se desi da Holender igrao kao najistureniji, ali i da završi na krilu, a da recimo Štulić dobije priliku u špicu napada.

DAJE KOMPLETAN UČINAK

Holender je odigrao 14 utakmica u Superligi i za 1.027 minuta provedenih na terenu postigao sedam golova i zabilježio četiri asistencije. Osim što učestvuje u jednom pogotku na svaka 93 minuta, ovi brojevi daju dobru sliku onoga što Holender radi na terenu.

Reprezentativac Mađarske postiže golove, asistira, ali i još mnogo toga što se ne vidi u statistici - njegove kretnje bez lopte su fenomenalne i stvaraju probleme protivnicima. Sjajan osjećaj za prostor pokazuje i svojim kretnjama između linija, kojim čini da protivnicima otežava posao. Rječnikom fudbalskih radnika - vidi se da je Kragujevčanin "pismen" fudbaler.

STANOJEVIĆ JE PREZADOVOLJAN

Izvor: MN PRESS

Više puta je Aleksandar Stanojević isticao kvalitete Holendera i često baš njega navodio kao razlog zbog čega navijači nisu imali prilike da češće gledaju Bajbeka na terenu. Kada je napadač u formi, ne treba mnogo mijenjati i izbacivati ga iz ritma, zna to Stanojević savršeno dobro.

"Holender mastavlja seriju, igra dobro i jednostavno. Opasan je po gol, imao je još šansi, a na kraju je dao i gol. Zadovoljan sam", pričao je Stanojević poslije pobjede nad Napretkom u prvom meču u 2021. godini, dok je pred meč sa Javorom ponovo apostrofirao njegove kvalitete.

"Bajbek je blizu, ali Holander igra izvanredno i mnogo dobrih kretnji pravi, sve odlažemo kako da pomjerimo tu odluku. Zavisi od tima, zavisi kako bude igrao", pričao strateg crno-belih.

Stoga, nema razloga ne očekivati da Kragujevčanin ostane u Partizanu. Rok je 10. jun, a do tada bi Holender mogao da nastavi da pravi probleme rivalima - baš kao što je to činio u "petardi" protiv Rada, kako postizanjem golova, tako i stvaranjem šansi za pogodak.

Crno-bijeli su na potezu...

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC