• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši as Liverpula savjetuje Klopa: Fokusiraj se na osvajanje Lige šampiona, šansa kroz prvenstvo je izgubljena!

Autor Dragan Šutvić

Da li će menadžer Liverpula poslušati prijedlog Ditmara Hamana?

 Liverpul Ditmar Haman savjet Jirgen Klop posveti se osvajanju Lige šampiona Izvor: MN PRESS

Liverpul je prošle sezone superiorno, poslije trideset godina, pokorio Englesku, dok ove sezone u elitnom rangu na Ostrvu ne pruža ni izblizu tako dobre partije.

"Redsi" su nanizali čak šest poraza na Enfildu i time ugrozili šanse da se kroz Premijer ligu domognu plasmana u Ligu šampiona, obzirom da deset mečeva prije kraja zauzimaju tek osmo mjesto, sa sedam bodova minusa za Čelsijem, koji drži željeno četvrto mjesto.

Možda će vas zanimati

Liverpulu, sa druge strane, dobro ide u tekućoj sezoni Lige šampiona. Preko RB Lajpciga je izborio nastup u četvrtfinalu, a upravo je to, prema mišljenju jednog nekadašnjeg asa Liverpula, takmičenje kojem Jirgen Klop treba da se posveti do kraja sezone!

Nijemac Ditmar Haman, koji je sedam sezona proveo u klubu i za to vrijeme, između ostalog, postao i šampion Evrope poslije nezaboravnog istanbulskog finala 2005. godine, smatra da je šansa za plasman u evro-elitu kroz prvenstvo propuštena i da njegov bivši klub sve kapacitete treba da usmjeri kako bi ponovo pokorio Stari kontinent.

Na taj način bi, bez obzira na rezultat u domaćem takmičenju, stekao pravo igranja u eliti i naredne sezone.

"Bez obzira ko prođe u narednu fazu sljedeće nedjelje, smatram da su Borusija Dortmund i Porto najveći autsajderi od preostalih osam timova", rekao je Haman na početku razgovora za njemački Skaj sport, te dodao:

"Lično, mislim da je mnogo važnije da pažnju usmjere na osvajanje Lige šampiona i na taj način izbore Ligu šampiona nego da u preostalih mečevima pokušavaju da 'dohvate' tu poziciju. Klop je zreo trener, ima autoritet i znanje i siguran sam da ponovo to može da iznese", mišljenja je zemljak menadžera Liverpula.

Nedavno je i jedno novinarsko pitanje Klopu išlo u tom smjeru – da li će Liverpul do kraja prvenstva odmarati određene igrače kako bi bili što odmorniji za završnicu Lige šampiona?

"To se neće desiti", kategoričan je bio Klop, pa obrazložio:

"Ne postoji utakmica koju možemo da odigramo, izgubimo i kažemo: 'To je zbog startne postave.' Liverpul je prevelik klub i previše ljudi nas prati i navija za nas da bismo to sebi dozvolili."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC