• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boško Janković i danas čuva Roleks, poklon čuvenog Italijana! Za MONDO otkrio - dao je nenormalni novac i ispao gospodin

Autor Dragan Šutvić

"Ubijedio sam ga da kupi ekipu, da se oduži svima kao gospodin. To je i uradio", otkrio je za bivši srpski as za MONDO u razgovoru sa našim kolumnistom Nebojšom Petrovićem.

 Boško Janković Luka Toni Roleks anegdota Izvor: Profimedia

Nekadašnji as Crvene zvezde Boško Janković (37) završio je karijeru jako mlad zbog povreda – još 2016, sa samo 32 godine.

Tokom uspješne karijere, on je poslije odlaska iz Zvezde proveo deset godina u dvije lige za uživanje, s tim da se u Španiji zadržao samo sezonu u dresu Majorke (2006/07). Najveći dio svoje inostrane karijere proveo je u Italiji, gdke je godinama nastupao za Palermo, Đenovu i Veronu.

Za to vrijeme, bivši reprezentativac Srbije (31 nastup, 5 mečeva) igrao je uz asove, među kojima je sigurno jedno od najzvučnijih imena Luka Toni (43), legendarni Italijan i čuveni golgeter.

Toni je u njihovoj pretposlednjoj zajedničkoj sezoni u Veroni (2014/15) bio najbolji strijelac lige, a Janković i danas živo pamti sjajnu anegdotu iz tog perioda.

U razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem, Janković je ispričao kako je nagovorio Tonija da časti cijeli tim za osvojenu nagradu "Capocannoniere", koju dobija prvi strijelac Serije A.

"Izuzetan momak, imam strašnu anegdotu za njega. Na tri-četiri kola prije kraja on i Ikardi su se borili za prvo mjesto liste strijelaca, priznanje 'Capocannoniere'. On je bio prvi, Ikardi drugi, ali falio mu je još jedan gol. I još dok sam igrao u Đenovi znao sam priču da je kupio svim saigračima satove kada je u Firenci dao 31 ili 32 gola. Ne znam da li je kupio 12-13 satova, ali znam da je izdvojio ozbiljnu sumu novca", počeo je Janković priču za MONDO.

"Znao sam tu priču i rekao sam mu 'Luka, druže, da ti je neko rekao da ćeš se sa 37 godina boriti za titulu najboljeg strijelca sigurno ne bi vjerovao. Hajde sad lijepo učini i nama kao što si i ekipi u Firenci'. Malo sam htio na 'mangupluk' da ga uhvatim. Tražio je da mu namkestimo još neki gol, a ja sam okupio sve igrače i rekao 'Hajde da pomognemo Luki, da igramo da da što više golova i da zaradimo neki dobar poklon'. Nisam im rekao šta da se dobije".

Izvor: Profimedia

Epilog je bio poznat - Toni je te godine dao čak 22 pogotka i zajedno sa tada jako mladim Ikardijem ponio laskavo priznanje.

"I jedan po jedan, namještali smo mu golove. Ja sam mu u jednoj utakmici namjestio dva... I na jednoj večeri sam mu rekao 'Hajde čovječe, pobijedio si, zaradio si toliko para, ja da sam na tvom mjestu kupio bih svima satove'. I odemo poslije toga u Roleks, on je kupio više od 20 satova, za nenormalnu cijenu. Bili su to satovi srednjeg ranga, bili su prelijepi. I jednog dana smo otišli po te satove on i ja, došli sat ranije i svakome stavili te kutije od Roleksa ispod peškira. Stavili smo i kameru, da im zabilježimo reakcije, jer nisi imao mnogo igrača koji su imali velike karijere i ugovore u tom trenutku, neki su došli iz Serije B, Serije C, znam kakvi su to igrači bili, htio sam da osjete sreću"

"Reakcije momaka su bile neopisive. To su momci koji su nosili obične satove, pa prešli na Roleks. Gravirao je pozadi 'Grazie, Luka Toni'. I danas imam taj svoj sat. On se razmišljao da li to da uradi jer je imao loše iskustvo iz Firence, jer su neki momci prodali te satove. Objasnio sam mu da će momcima u Veroni to mnogo značiti i da bi trebalo da se zahvali ljudima kao gospodin. To je uradio. Vjeruj mi, da mi neko ponudi ne znam koliko novca ne bih ga prodao u životu", rekao je Boško.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC