• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad predsednik sastavlja tim

Vlasnici, finansijeri i predsednici klubova ne sastavljaju timove samo u Srbiji, već i u najjačim ligama Evrope.

 Kad predsednik sastavlja tim  Izvor: MONDO

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson tvrdi da zna za barem jedan klub čiji sastav tima bira predsednik, a ne trener.

"U nekim klubovima gazde sastavljaju tim. Znam za slučaj gde predsednik svake subote faksom treneru šalje sastav. Da li možete da verujete? Trener mora tako da postupi", rekao je Ferguson.

Ser Aleks, medjutim, nije želeo da kaže o kom klubu se radi niti da li taj tim igra u Premijer ligi.

Ferguson je istakao da lično nema problema sa vlasnikom "crvenih-djavola" Malkolmom Glejzerom, koji je klub sa "Old Traforda" kupio 2005. godine.

"Imam sreću što mi članovi porodice Glejzer dozvoljavaju da radim svoj posao", rekao je Ferguson.

Gradki rival "crvenih djavola" Mančester Siti, sa druge strane, mogao bi uskoro da ostane bez trenera Svena Gorana Eriksona, čijim je radom nezadovoljan vlasnik Takšin Šinavatra.

"Ništa me ne čudi, ali sam iznenadjen. Ipak, danas imate razne tipove vlasnika klubova, koji su skoro ušli u fudbalu i sada žele da o svemu odlučuju", prokomentarisao je Ferguson stanje u redovima gradskog rivala.

SKOLARI MENJA ERIKSONA

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije, Brazilac Luis Felipe Skolari na leto će najverovatnije naslediti Eriksona na klupi "gradjana".

Skolari je, navode ostrvski mediji, nezvanično prihvatio ponudu vlasnika kluba Taksina Šinavatre da po završetku šampionata Evrope u Austriji i Švajcarskoj preuzme kormilo "gradjana", a preciziranje uslova buduće saradnje očekuje se tokom naredne sedmice.

Mediji spekulišu da je Skolariju, koji je sa selekcijom Brazila osvojio titulu prvaka sveta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, Šinavatra ponudio godišnju platu od čak 2,5 miliona funti.

Skolari je nakon svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj, na kome je sa selekcijom Portugalije osvojio četrvrto mesto, odbio ponudu Engleske fudbalske asicijacije da preuzme "Gordi Albion".

Kao kandidate da preuzmu funkciju menadžera Mančester sitija pojedini mediji pominju još Portugalca Žozea Murinja i aktuelnog selektora reprezentacije Hrvatske Slavena Bilića.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC