• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pobjeda Prosinečkog

Zvezda pobijedila Zetu u Golubovcima 2:0 pred oko 3.500 gledalaca. Uspješan debi Roberta Prosinečkog.

 Prva pobjeda Prosinečkog Izvor: MONDO

Čak 3.500 ljudi okupilo se danas u Golubovcima da posmatra prijateljski duel Zete i Crvene zvezde, nekadašnjih rivala iz srpsko-crnogorske lige.

Zvezda, koju je prvi put sa klupe vodio novi trener Robert Prosinečki, pobijedila je 2:0, golovima Darka Lazovića u 56. i Nikole Ignjatijevića u finišu duela.

Crveno-bijeli su odigrali meč u dva sastava. U prvom dijelu Prosinečki je na teren izveo trenutno najjači sastav, sa novajlijom Evandro Goebelom.

Brazilac još nije potpuno spreman, ali je u nekoliko navrata, piše u izvještaju na sajtu Zvezde, pokazao da ima potez i dribling.

Zeta je imala dvije dobre prilike u 10. i 13. minutu, ali je Saša Stamenković odlično reagovao prilikom udaraca Koraća i Burzanovića.

Zvezda je povela u 56. minutu. Aleksandar Jevtić je poveo kontranapad i na 20 metara od gola Zete asistirao Lazoviću, koji je sa desne strane uletio u šesnaesterac i poslao loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije, Zvezda je mogla da vodi 2:0, ali je lopta, poslije udarca Slavka Perovića, odletila iznad prečke.

Zeta je potom pritisla goste, a najbolju šansu za izjednačenje propustio je centarfor Škuletić, koji je izbio sam pred golmana Bobana Bajkovića, koji ga je dovoljno omeo da bude neprecizan. Ista situacija i koji minut kasnije, ali je ponovo Bajković spašavao stvar.

Konačan rezultat utakmice, postavio je Nikola Ignjatijević. Bio je to korner za Crvenu zvezdu sa desne strane, lopta je upućena na suprotni ugao šesnaesterca, najprije je jednom odskočila, a zatim je Ignjatijević uhvatio poluvolej i pogađa suprotni rogalj gola.

Biće je to prvi meč Zete i Crvene zvezde od 6. maja 2006. godine. Dva tima su u predvečerje sticanje nezavisnosti Crne Gore igrala na stadionu pod Goricom, a meč je završen neriješeno 2:2. Iste sezone, krajem 2005. Zvezda je kao domaćin dobila 3:2.

Posljednji meč na Trešnjici dva tima su igrala sezonu ranije, 11. septembra 2004. godine, u nekadašnjoj Meridijan super ligi. Bilo je neriješeno - 1:1.

Crvena zvezda sljedeći kontrolni meč igra 23. januara u Nikšiću protiv Sutjeske.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Tošić, Adi, Reljić, Ninkov, Isah, Milovanović, Koroman, Evandro, Vešović i Kaluđerović. Igrali su još: Bajković, Ignjatijević, Lazović, Binić, Đorđević, Kadu, Perović, Mijailović, D. Srnić.

ZETA: Brnović, Radulović, Matić, Boljević, Kaluđerović, Zlatičanin, Lađić, Peličić, Petrović, Burzanović i Korać.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC