• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Ne treba nam prvi strijelac Čilea

Trener Partizana priželjkuje pojačanja, ali kaže mu nisu neophodna, jer mu je ekipa "popunjena na svim pozicijama osim u napadu".

 Stanojević: Ne treba nam prvi strijelac Čilea Izvor: MONDO

Crno-bijeli su mirni iako se bliži kraj prelaznog roka, a oni nisu još doveli nijedno pojačanje. Nikoga nisu ni prodali, otišao je samo Pjer Boja.

Kleo je najbliži Đenovi, a u tom slučaju bi ostao u Humskoj do ljeta. Međutim, Brazilca hoće i Rusi, Rubin i moskovska Lokomotiva, dok napadač Partizana ne želi u Kinu. I Marko Jovanović bi mogao da ode, takođe i Radosav Petrović...

"U ovom trenutku smo popunjeni na svim pozicijama, osim u špicu", pojasnio je situaciju trener Aleksandar Stanojević.

"Nama su potrebna pojačanja, ali nisu nam neophodna. Ako Kleo ode, naći ćemo odgovor".

Stanojević je dodao da Partizan neće dovoditi igrači samo da bi ih doveo već samo ako struka bude sigurna da će predstavljati pojačanje. Odavno je izražena želja da se dovede Katlego Mfela, a sada bi crno-bijeli i Prinsa Tagoea, igrača Hofenhajma, koji je svojevremeno bio na meti Crvene zvezde.

"Imam tri prioriteta, među kojima je i Tagoe. Takav profil igrača nam je interesantan. Dakle, mora ili da ima određenu preporuku ili da smo ga mi gledali ili da je već dokazan".

Partizan je Mfelinom klubu, Mamelodi Sandaunsu, ponudio milion i po evra.

"Možemo odmah da dovedemo petoricu igrača za taj iznos, ali ih nećemo dovoditi samo da bismo ih dovodili. Nećemo dovesti nekog prvog strijelca čileanske ili kolumbijske lige. Mada, bila je situacija oko prvog strijelca ekvadorske lige, pa smo odustali. Barkos je drufi strijelac ekvadorskog prvenstva, ali se ovde nije pokazao", podsjetio je Stanojević na nekadašnjeg igrača Zvezde.

Crno-bijeli se interesuju i za pojedine igrače sa domaće scene.

"Razgovarali smo sa (Dejanom) Babićem iz BSK Borče. Moramo i o tome da razmišljamo, jer će uskoro stupiti na snagu ograničenje - u timu će smjeti da budu samo četiri stranca".

MILJKOVIĆ NAJSPREMNIJI

U srijedu su stigli rezultati testova urađenih u ponedeljak, karakterističnih za početak priprema. Stanojević je oduševljen.

"Izuzetno smo zadovoljni kada ih uporedimo sa rezultatima testova sa početka ljetošnjih priprema. Napredak je očigledan. Kondicioni trener Dejan Ilić odradio je odličan posao iako smo jesenas odigrali 30 utakmica. Imamo dobru bazu".

Šef struke je izdvodio najspremnije.

"Izdvojio bih Miljkovića, koji je imao najbolje rezultate. Uz rame njemu je Savić. Oni su iznad evropskog standarda. Međutim, ove važnije stvari, sa loptom, to je druga priča".

Stanojević je dodao da nije bilo negativnih primjera.

"Čak je i Krstajić napredovao, imao je 15 odsto iznad evropskog prosjeka. Po tome, mogao bi još dvije godine da igra", uz osmijeh je rekao mladi stručnjak.

"Obično poslije prvog dijela priprema rezultati se poboljšaju za još deset odsto, što je veliki pomak".

Do odlaska u Antaliju, 27. januara, crno-bijeli će imati dva testa na terenu. Četiri dana ranije odigraće triagonal (3x30 minuta). Biće podijeljeni u dve ekipe, a treću će činiti igrači Teleoptika. Za 25. januar predviđena je prijateljska utakmica sa lokalnim rivalom, čije ime još nije poznato (4x20 minuta).

"Bilo je u planu da ugostimo neku ekipu iz susjedne države, ali je najavljeno loše vrijeme, pa smo odustali od te ideje, da ljudi ne dolaze za džabe. Igraćemo sa protivnikom iz Beograda".

KORAK NAPRIJED ZA RAŠOVIĆA



Ekipa je ostala skoro ista, ali je promjena bilo u stručnom štabu. Doktor Sead Malićević više nije dio tima, a dosadašnji pomoćnik Vuk Rašović naslijedio je Zvonka Vargu na klupi Teleoptika.

"Vuk je napravio korak naprijed, osamostalio se. Sve je iznenada došlo, klub je tako odlučio. Samnom će i dalje raditi Slobodan Kuljanin, a biće tu i Vanja Radinović, koji je i do sada bio sa nama, radio je kao koordinator individualnog rada", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto Partizan.rs, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC