• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema vremena za plakanje": Široki želi pobjedu protiv Veleža

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U Širokom Brijegu kažu da su se oporavili poslije šokantnog gola u sudijskoj nadoknadi protiv Krupe.

 premijer liga bih široki velež najava jure ivanković Izvor: FENA/Filip Kožul

Osim derbija između Sarajeva i Borca u 26. kolu Premijer lige BIH gledaćemo još jedan derbi – dan kasnije Široki Brijeg će na Pecari dočekati Velež.

Široki je u prošlom kolu ispustio pobjedu u Krupi pošto su primili pogodak u sudijskoj nadoknadi, ali pomoćni trener Širokobriježana Jure Ivanković vjeruje da će njegova ekipa pobijediti i vratiti se na pobjednički kolosjek.

"Nakon neriješenog rezultata protiv Krupe vrlo brzo smo se okrenuli sljedećoj utakmici, jer nema vremena za plakanje, iako nam je bio šok primiti gol u posljednjoj minuti. Analizirali smo neke greške koje smo napravili i pokušati ćemo ih ispraviti u ovoj utakmici protiv Veleža, koji zaslužuje poštovanje zbog svojih brojki i zbog činjenice da igraju dosta dobro", rekao je Ivanković.

Glavni preduslov dobrih Veležovih rezultata, navodi Ivanković, je odličan stručni štab, kao i činjenica da su igrači već dugo vremena na okupu.

"Imaju kontinuitet u vođenju, kontinuitet u radu, a igrački kadar im nije doživljavao značajnije promjene osim napadača kojeg su zamijenili, tako da zaslužuju sve pohvale. Mi smo ih analizirali, obratili smo pozornost na neke njihove vrline u igri i automatizme, te ćemo tu pokušati biti dobri. Puno će se toga i nas pitati, igramo na domaćem terenu, imamo s njima i pozitivna i negativna iskustva, ali znamo kako je igrati protiv njih, te ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Nadam se i vjerujem da će to sve biti dovoljno da pobijedimo i da se vratimo na pobjednički kolosjek", rekao je Ivanković i dodao da je klub zadovoljan dosadašnjim rezultatima.

"Mi smo srećni i zadovoljni sa svime što smo do sada napravili, igračima stvarno treba skinuti kapu jer od početka sezone su nam svi predviđali neki donji dio tabele, a mi smo sve ugodno iznenadili. Maksimalno ćemo se truditi i ulaziti s velikom željom u svaku utakmicu da pokažemo da nam je mjesto u vrhu i nadam se da će nas to na kraju dovesti do ispunjenja našeg cilja", istakao je Ivanković.

Golman Dario Miškić, koji se ove sezone ustalio umeđu stativama, na dan utakmice slaviće rođendan, pa očekuje poklon od saigrača.

"Mislim da imamo snagu i kvalitetu da pokrenemo dobar niz u ovih zadnjih osam utakmica i da uđemo u seriju dobrih rezultata. Poslije utakmice s Veležom u Kupu, u kojoj smo pobijedili, imali smo jedan dobar niz i nadam se da će se isto dogoditi i sada. Mislim da bi pobjeda bila odličan poklon za moj rođendan koji slavim na dan utakmice, ali i za cijelu ekipu jer stvarno dobro treniramo i čekamo da rezultati opet krenu nabolje. Nadam se dobrim uspjesima za nas u budućnosti", rekao je Miškić.

Dvoboj Širokog Brijega i Veleža igra se na stadionu Pecara od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC