• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija koji se ubio delio pravdu i na "večitom" derbiju: Fudbalski savez Beograda oprostio se od poznatog arbitra

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U karijeri je kasnije dugi niz godina bio sudija naše najkvalitetnije lige, a istakao se u ulozi pomoćnika.

 slavko mišić sudio i na utakmici crvena zvezda - partizam Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Nekadašnji fudbalski sudija Slavko Mišić izvršio je samoubistvo u Zemunu, a Fudbalski savez Beograda oprostio se od arbitra koji je delio pravdu i na "večitom" derbiju.

Možda će vas zanimati

Rođen je 20. decembra 1955. godine, a sudija je postao 1982. godine da bi pet godina kasnije stekao zvanje republičkog sudije. U karijeri je kasnije dugi niz godina bio sudija naše najkvalitetnije lige, a istakao se u ulozi pomoćnika, pa je često dobijao poverenje da bude deo sudijskog tima u najznačajnijim utakmicama kao što su mečevi Zvezde i Partizana.

Po završetku suđenja bio je instruktor prve kategorije.

"Nešto iza podneva Fudbalski savez Beograda uzdrmala je tužna vest da nas je iznenada nas je napustio naš Slavko Mišić. Bio je sastavni deo Fudbalskog saveza Beograda, značajna karika u realizaciji fudbalskog takmičenja, posebno onih u mlađim kategorijama. Kao dugogodišnji član Organizacije beogradskih fudbalskih sudija imao je veliko iskustvo koje je nesebično prenosio na mlađe naraštaje. U ulozi instruktora suđenja dao je doprinos razvoju novih generacija kojima se danas ponosi naša sudijska organizacija, a svojim znanjem i višedecenijskim iskustvom stekao je veliki autoritet i poštovanje.

Slavko Mišić je u beogradskom amaterskom fudbalu bio i zauvek će ostati nesumnjiva asocijacija za fudbalski sport, a takav status je stekao neskrivenom dobrotom koja ga je krasila već na prvi pogled. Biće zapamćen i kao smiren čovek uvek vedrog raspoloženja, a sa tom vrlinom je i kao delegat na utakmicama u ligama Fudbalskog saveza Beograda ostvarivao veliko poverenje i poštovanje svih klubova iz glavnog grada i njegove okoline.

Imao je važnu ulogu i kao jedan od komesara za suđenje u ligama mlađih kategorija FSB. U realizaciji tog zadatka čitavu deceniju nemerljiv je bio njegov doprinos u funkcionisanju jednog takvog sistema takmičenja gde je trebalo uklapati mnogo elemenata koji su značajni za ulogu sudije u fudbalu. U tom delu svojih aktivnosti bio je posebno poštovan u svakom segmentu fudbala. Njegov iznenadni odlazak sigurno će imati uticaj i na ovaj deo aktivnosti u našem savezu, ali je onima koji će ga naslediti u tome pokazao siguran pravac koji treba slediti.

Datum i mesto sahrane Slavka Mišića biće naknadno saopšteni", saopštio je FSB.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC